2010. 08. 19.

Itt a program, hol a program játék az MSZP-vel

Sajátos pingpongozás alakult ki Szanyi Tiborral az elmúlt napokban a szocialisták szellemprogramja kapcsán.

"Az LMP kampányfőnöke egy láda sört ígért annak, aki elsőként találja meg az MSZP programját". Karácsony Gergely ezt csütörtöki, a szocialisták fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján mondta.

Minderre azután került sor, hogy a politikus elvitte saját Budapest-programjukat az MSZP-hez, és cserébe szerette volna elkérni a szocialistákét. Karácsony Gergely mindezt azzal indokolta, hogy miután a múlt héten főpolgármester-jelöltjük, Jávor Benedek nyilvánosságra hozta az LMP-programot, Bihary Gábor, az MSZP fővárosi képviselője plágiummal vádolta meg őket.

Az LMP kampányfőnöke közölte, szerették volna látni az MSZP programját, de azt az interneten sehol sem találták, és Horváth Csaba főpolgármester-jelölt oldalán is csak annyit láttak, hogy "fejlesztés alatt". Ezért bement a szocialisták székházába, ahol Szanyi Tibor MSZP-s kampányfőnök nevére leadta saját programjukat, és azt kérte a biztonsági őrtől, hogy valakivel hozassa le a szocialistákét. Miután tíz perc várakozás után senki nem érkezett, a kampányfőnök távozott, és az újságírók előtt egy láda sört ígért annak, aki elsőként találja meg az MSZP programját.

Szanyi Tibor sem volt rest, rövid úton közölte, hogy az MSZP programját a postaládákban kell keresni:

Szanyi Tibor bejelentkezett a láda sörért

Szanyi Tibor szerint az MSZP fővárosi programját nem a Jókai utcai székházban kell keresni - bár ott is megvan -, "hanem a lakásokban és a postaládákban."

No, lóhalálában felkerestük a postaládánkat, ahol az MSZP részéről egy pár oldalas, általánosságokat tartalmazó szórólap várt minket. 2010-ben ennyi jött ki program címén azokból, akik mostanáig irányították a fővárost. Szegény, szegény Budapest.

Nincs komolyan vehető programja az MSZP-nek

"Az LMP kampányfőnökeként házhoz mentem csütörtökön délelőtt a szocialisták Budapest-programjáért, ám máris kiderült, hogy hiába tettem, mivel az nem létezik. Szanyi Tibor szerint viszont pártja programját a fővárosi postaládákban kell keresni. Az LMP őszinte megdöbbenésére a szocialisták sokévi kormányzás és városvezetés után sem tudnak megkülönböztetni egy néhány oldalas szórólapot egy szakmai alapokon nyugvó, megoldási javaslatokat tartalmazó programtól. Az MSZP-vel szemben a Lehet Más a Politika felnőttként kezeli a választópolgárokat, és komolyan vette feladatát, ezért az önkormányzati választási kampány elejére elkészítette csaknem nyolcvan oldalas programját. Mivel a szocialistáknak nincs komolyan vehető programja, az ígért láda sört az LMP programalkotó csapatának ajánlom fel.

Karácsony Gergely"

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr132233714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Különkiadás - Fidesz FC vs. MSZP SC 2010.08.20. 01:25:25

A két legnagyobb parlamenti párt prominensei közkívánatra nem a kopogtatócédulák tengereiben és a parlamentben intézik el politikai viszályaikat, helyette inkább a szupermodern rögbi-kézilabdasportban mérkőznek meg egymással. Vajon ki győz és milyen ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.08.22. 11:20:02

Nem frissül a számláló, vagy eddig tényleg csak 2 kopogtatót gyűjtöttetek? :D (gondolom az előbbi)

Amúgy, attól függetlenül, hogy kinek van programja, illetve kinek nincs, ez az adok-kapok nektek csak árthat. Aki "tudatos" választó, az már réges-régen nem MSZP-s, a többieket meg nem érdekli a 80 oldalas program...

Ellenben sok bizonytalan szavazót kifejezetten taszíthat, ha azt látja, hogy az LMP sem "más", hanem ugyanúgy marakodik, mint tette azt a két nagy párt korábban. Csak most nem MSZP-Fidesz csata megy, hanem MSZP-LMP.

Erre erősített rá a mai kis adok-kapok is...

Aztán persze, hogy inkább a Kétfarkú lesz a "menő"...

A civakodás akkor is civakodás marad, ha azt az LMP csinálja... Annak, akinek a politikából elege van, pontosan ebből az egymással való marakodásból van elege többek között :S

2010.08.22. 21:47:46

@BéKa: Az se 2, mert 28200-ról indult, most 3000-ről van az utolsó infóm, mindjárt frissítem, bár nem nekem kellene :) Hogy mennyi a pontos szám, azt ugye igen-igen nehéz megmondani.

Az LMP nem marakodik, de megvédeni kénytelen magát, akárminek is látszódik ez. Ezek csak szavak, mit kellett volna tennie? Szó nélkül hagyni?
süti beállítások módosítása