2011. 02. 25.

Devecseri lakossági fórum

Tegnap az egyetemi órám miatt nem tudtam Szilágyi Laciékkal lemenni Devecserre a lakossági fórumra, végül a helyi tagjaink kérésére az alábbi levelet küldtem a fórum résztvevőinek. A beszámolók szerint gyűlésen felolvasott levél a helyiek tetszésével, és a polgármester határozott nemtetszésével találkozott. Az elsőnek örülök, a második olyan nagyon nem lep meg, bár igazság szerint nem Toldi Tamás járt elsősorban a fejemben - akivel szerencsére azért volt már alkalmam más módon is találkozni, például amikor a baleset után 3 nappal egy csomagtartónyi élelmiszert, ruhát, tisztítószert vittünk Devecserre.

Az mindenesetre biztos, hogy a helyiek elég hézagosan jutnak információkhoz, és nagyon hiányzik egy olyan távlatos közösségépítő program, ami segít a közösségnek kiheverni a traumát. A napokban beszéltem egy önkéntes pszichológus segítő-program képviselőjével, aki szívesen működne együtt a hivatalos szervekkel, hogy a jelenlegi ad hoc, önkéntes segítség helyett szervezettebben és nagyobb léptékben tudjanak bekapcsolódni a katasztrófa-feldolgozásba. Enélkül a fizikai környezetet helyre lehet állítani, de nem fog újjáépülni a közösség.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr12690286

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A házak alapját is elbontják Devecserben 2011.03.03. 15:21:01

Elkészült az iszapömlés után lakhatatlanná vált devecseri házak lebontásának ütemterve. A munkálatokat várhatóan március közepén kezdik meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása