2011. 03. 08.

Diákcsoport a parlamentben

Másfél hete a Közgazdasági Politechnikum meghívására vendége voltam egy demokrácia-program záróeseményének. Egy héten keresztül a diákok különböző, közügyekkel, jövőnkkel kapcsolatos kérdésekről hallgattak előadásokat. Ezt követően a diákok pártokat szerveztek, melyek az előadásokat is hasznosítva pártprogramokat állítottak össze. A pártok programját, továbbá a pártokhoz hasonlóan létrejött civil szervezet, a Zöld Medve mondanivalóját az ugyancsak diákok által szerkesztett újság ismertette. A pártok kampányát egy független - szintén fiatalokból álló - kommunikációs és kampánycsapat segítette.

Amin én részt vehettem, az a pártok programjának nyilvános bemutatása, megvitatása a "választók", a civil szervezet és a szakértők bevonásával, majd maga a szavazás.

Érthető módon nagy öröm volt nekem, hogy a három megszerveződött párt mindegyike hasonlóan hardcore zöld programmal állt elő, amelyek nagyon pontosan reflektáltak a legfontosabb kérdésekre: energiafüggetlenség, megújulók, hulladékgazdálkodás, szemléletformálás, környezeti nevelés, társadalmi elöregedés, közéleti passzivitás, stb.

A győztes párt leginkább kommunikációban, kampányban kerekedett a többiek fölé.

A program aktív résztvevői közül egy csoport tegnap ellátogatott a parlamentbe, hogy megnézzék, hogy működik a demokrácia, a pártok, az Országgyűlés a valóságban.

Tanulságos látogatás volt, a karzatról láthattuk, amint a KDNP-frakció egy tagja bikinis csajokat nézegetett a laptopján, hallhattuk Dorosz Dávid (LMP) és Kontrát Károly kemény szócsatáját a West Balkán-tragédiáról, fényképezkedtünk az EU-delegációk családi fotóinak zászlós háttere előtt a főlépcsőn, hallgattuk az azonnali kérdéseket és válaszokat.

Alant egy fotógaléria a látogatásról.

(fotó: fh)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr22721470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása