2012. 05. 04.

Az Unió csalás elleni hivatalánál a magyar földügyek

"Ma az uniós földtámogatási pénz megszerzése a legnagyobb üzlet. Hasonlítsa össze a két eltérő politikai kötődésű kör részesedését ebből a tortából. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint csak tavaly a közvélekedés alapján a szocialista érdekkörhöz sorolt Leisztinger Tamás agrárcégei hatszázhatvankilencmillió forintot tettek zsebre, a fideszes érdekkörhöz tartozóként elkönyvelt Nyergesék vállalkozásai pedig egymilliárd-nyolcvankilencmilliót."
Részlet Ángyán József nagyinterjújából az fn.hu-n.



(fotó: Berecz Valter)

Egy ismerősömnek ezzel az interjúval telt be a pohár, és bejelentést tett az OLAF-nál, az Unió csalás és korrupcióellenes hivatalánál, a KAP területalapú támogatások pártfinanszírozási célra való felhasználása miatt, a beadvány itt olvasható (angolul).

Nem tudni, hogy a bejelentés alapján az OLAF fog-e eljárást kezdeményezni, és ha igen, tud-e bizonyítékot találni az agrárpénzek pártfinanszírozási felhasználására, de az látszik, hogy a földügyek egyre inkább ráégnek a Fideszre, és könnyen az Orbán-kormány Tocsik-ügyévé válhat ez a történet.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr304487900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blacklord 2012.05.11. 17:46:22

Hajrá LMP, én már csak bennetek látom a remény utolsó pislákoló lángocskáit, meg magányos (rövidesen volt?) Fidesz-harcosokban, mint pl. Ángyán meg Bencsik. Fidesz-MSZP menthetetlenül korrupt és viszik tovább a velünk élő kommunizmust, a Jobbik rosszindulatú, sunyi hangulatkeltőkből és erőszakos agyatlanokból áll, a DK meg, hát, Feri, húzzatok el a picsába, nem változott ezen semmi...
Üssétek sokkal, de sokkal keményebben a vasat, mint eddig, a Közgép, a földügyek, és a finisben nagyon komolyan agyaljatok rajta, hogy hogyan lehet bemutatni azt az abszurditást, amit Orbán és Matolcsy karöltve gazdasági kormányzás címén művelnek.
Sok szerencsét, és csak így tovább!! (jut is eszembe, végül Sávollyal és Páttyal mi lett? - kb. ezek az ügyek hoztak az LMP-nek egyenként 1-1%-ot 2010-ben...)
süti beállítások módosítása