2013. 09. 17.

Mit gondolnak az emberek a Normafa-projektről?

A XII. kerület alpolgármestere, a feledhetetlen modorú Váczi János a blogján "orbitális baromságoknak" titulálta a Normafa-projekt ellenzőinek érveit. A XII. kerületi lakosok meg, akiket az önkormányzat történetesen elfelejtett megkérdezni az tervekről, kommentekben mondták el, hogy mit gondolnak az egészről, Váczi Jánost is ideértve.

"Vérlázító ez az egész ötlet!

Ha megvalósul a beruházás, pont az fog tönkremenni a környéken, ami jelenleg a legnagyobb értéke: Óriási tömeg lesz, megnövekedett autóforgalom, dugó az Istenhegyi út környékén, más városrészekből, sőt a környező településekről ide érkező emberek, zaj- és környezetszennyezés, csökkenő zöldterület stb.

Váczi úr, ha Ön és a Polgármester úr felelős politikus, akkor elsősorban a kerületi lakosok érdekeit kell szem előtt tartania (és pl. nem a síszövetségét vagy a jelenleg üresen álló Olimpia Hotel tulajdonosáét)!"

"Nem kell ettől parázni, ez csak azt jelenti, hogy az emberek szeretik a Normafát. Az övék. Féltik. Tessék információt adni, látványterveket közzétenni, esetleg az embereket az őket érintő döntésekbe bevonni. Ez olyan anakronisztikus dolog tudom. Macerás, meg minden.    D e m o k r á c i a. Hülye szó, nem is magyar, mi?"

"Kedves Váci Úr, ha Önöknek annyira fontos az itt élő emberek véleménye, (ugye , mi választottuk be Önöket,sajnos)akkor ne szkanderezzenek velünk, hanem rendezzenek egy fórumot, és hallgassák meg az itt lakók véleményét. Higgye el sokkal többen ellenzik ezt mint gondolnák."

"Egyébként is, milyen érdekek és szándékok vannak a háttérben, ha a Kormány foglalkozik az üggyel?! Ez önmagában aggasztó... Kicsit hasonlít a Sukoró-ügyre, aholy Gyurcsány Ferencet most hallgatták meg a perben..."

"Városmajori parkot szintén tönkretennék a gördeszkapályával. Ott is sok fát kivágnának. Nem volt maguknak elég a Kossuth téri 160 fa kivágása?"

"Kádár sem merte megbolygatni az erdőt a Csillebérc megépítése után.
Utakat hozzák rendbe, de nem kellenek új épületek, parkoló hely, történelmi hely stb."

"Sícentrum!
Minek?
Hó nem lesz, a tél február-március és pár hét amíg van hó.
Hóágyúval pótolják méregdrágán a havat?
Aki ezt kigondolta nem él Budapesten, vagy Budán!
Miközben az állam el van adósodva!"

"Most hallottam, hogy a Kimbi óvoda átépítési határideje ismét csúszni fog, és szeptember helyett az új határidő 2014 január. Azaz egy csomó gyereknek addig nem lesz óvodája. Talán inkább ezzel legyen kedves foglalkozni...."

Bár a projekt képviselői nem méltóztatják a részletes elképzeléseket megosztani a nyilvánossággal (miközben a beruházási igényeket részben sarkalatos törvényben rögzítik), Somfai Ágnes, a PM fővárosi képviselője a blogján közzétett egy térképvázlatot, ahol megpróbálta térképre vetíteni a várható terveket (a blogbejegyzés a képre kattintva megnyitható).

normafa_paca.jpg

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr815519682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása