2013. 12. 20.

Sántakutya-akció: keressük az áldiplomás Tolnainé megbízóit!

12-14-feljelent.jpg
A feljelentés teljes szövege a képre kattintva olvasható

Közokirathamisítás, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt feljelentést tettem a Központi Nyomozó Főügyészségen az országos zöldhatóság nemrég távozott vezetőjének diplomaügyében. Kitartó munkával sikerült elérni, hogy a zűrös ügyekbe keveredett Tolnainé Szatmári Katalint távozzon a posztjáról - most az szeretném megtudni, milyen jogi következményei lesznek az Orbán-kormányzatban sajnos egyáltalán nem példátlan esetnek.

Miután sikerült bebizonyítani, hogy sem a doktori címe, sem a nyelvvizsgája, sem a szakmai diplomája nem valódi, az Országos Környezet- és Természetvédelmi Főfelügyelőség vezetője hónapokig tartó méltatlan hazudozás és pökhendi nyilatkozatok után végre lemondott, felettesei azonban az utolsó pillanatig védték őt, azt a látszatot keltve, hogy Tolnainé Szatmári Katalin nem a szakmai kvalitásai, hanem egyéb (politikai vagy üzleti) szempontok miatt fontos nekik. Szeretnék az ügy végére járni, ezért feljelentést tettem az ügyészségen magánokirat-hamisítás, közokirat-hamisítás, csalás és hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

Hamis diplomával vezető kormánytisztviselői álláshoz jutni kimeríti az okirathamisítás definícióját, ami akár négy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A nem létező főiskolai karra hivatkozó áldiplomára való tekintettel kiállított kinevezési okirat is valótlan tartalmú, a hamisításokkal elért anyagi előny pedig csalás, ami szintén büntetendő. A felelősség azonban nem áll meg Tolnainé személyénél, hiszen előéletének homályos foltjairól kinevezőinek, Fazekas miniszternek és Illés államtitkárnak is tudniuk kellett. Ők abban lehetnek vétkesek, hogy nem ellenőrizték a végzettségeket igazoló papírok valódiságát, és akkor sem intézkedtek, amikor a sajtóban már minden lényeges információ megjelent az áldiploma-ügyről - sőt, bizalmukról biztosították a hamisítót. Ez akár a hivatali visszaélés gyanúját is megalapozhatja, hiszen törvényellenesen került sor Tolnainé kinevezésére.

 Ez az ügy nem maradhat következmények nélkül: várjuk, hogy a bűnüldöző hatóságok is eljutnak-e ugyanarra a következtetésre, amelyre a társadalom már eljutott a vidékfejlesztési tárca vezetésével és Tolnainé Szatmári Katalinnal kapcsolatban.

Vagy a rendőrséget teljesen leköti Horváth András vegzálása.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr775699640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FFiBp 2013.12.27. 13:10:58

Négy évvel ezelőtt mást sem hallottunk, hogy ez az ország egy következmények nélküli ország.

Minden jel arra utal, hogy ez igaz.
süti beállítások módosítása