2016. 10. 16.

Mi vagyunk az új többség, és elegünk van!

Kedves Barátaim!

 Azért vagyunk ma itt, mert elegünk volt! Elegünk volt abból, hogy szétlopják a hazánkat, és ellopják a szabadságunkat!

Vannak olyan országok, ahol a korrupció a kormányzás sajnálatos mellékterméke. Magyarország nem ilyen hely. Itt a korrupció maga a rendszer, és a kormányzás vált pusztán az ennek útját egyengető járulékos tevékenységgé.

És Magyarországon ezt a rendszert szinte tökéletesre csiszolták. A jogszabályokat saját magukra és barátaikra, a közintézményeket családjukra és szeretőikre szabták. Ennek segítségével az országnak szánt uniós pénzeket csalárd módon üzletfeleiknek osztják. Az efféle visszaéléseket feltárni és megbüntetni hivatott intézményeket pedig megszállták. Polt Péter ügyészsége, Patyi András Nemzeti Választási Bizottsága, Pokol Béla, Balsai István és a többi mameluk Alkotmánybírósága mind csak csavar ebben a lopásra megkonstruált gépezetben. A közmédia helyén valami történelmi léptékkel is egészen gyomorforgató jelenséget üzemeltetnek. És amikor felmerül, hogy legalább az uniós pénzek elköltését hatékonyan felügyelő intézmény jöjjön létre, amilyen például az Európai Ügyészség, azt is megvétózzák!

Kedves Barátaim!

Úgy tűnhet, ez a rendszer tökéletesen zár. A valóság kirekeszthető az ország gondolkodásából, és az általuk létrehozott virtuális valóságban bármi, és annak az ellenkezője is megtehető! Van azonban még néhány rés a pajzson.

A civilek, akik függetlenek, és elszántan őrzik, és őrizték mindig is azokat az értékeket, amelyekről 25 éve álmodtunk. A független sajtótermékek, amelyek veszik a bátorságot, és beszámolnak a valóságról. A helikopterezéseikről, a külföldi luxusútjaikról, az ellopott milliárdjaikról!

Most őket akarják eltiporni.

És ha ezt hagyjuk, akkor végképp megszűnhet az ellenállás lehetősége, és hermetikusan zárttá tehető a rendszer. Hazánk egy korrupt gyülevészhad egyszerű jövedelmi forrásává válhat véglegesen.

Amikor felemeljük a szavunkat a Népszabadságért vagy a megfenyegetett civilekért, akkor ennek akarunk útjába állni. De nem csupán értük! Az ő eltiprásuk annak az országnak az építése, amiben nem csak nekik nincs helyük: nekünk sincs!

Senkinek, aki nem velük van.

Orbán Viktor kimondta: számára azok a magyarok, akik követik őt, kérdés, kétely, ellenvélemény és kritika nélkül. Aki nincs vele, az ellene van, és annak nincs létjogosultsága ebben az országban. Orbán Viktor a kevesek Magyarországára vágyik, ahol minden és mindenki a Fidesz gépezetének csavarja.

Én azonban a sokak Magyarországában hiszek!

Abban, amelyik felelősséget vállal és helyet kínál mindenkinek. Akkor is, ha szegény, ha napról napra küzd a túlélésért – értük van felelősségünk, nem családi fánkozókért és helikopterező bulibárókért! Akkor is, ha cigány, ha megváltozott képességű, ha meleg, vagy ha – horribile dictu – háború elől menekül – velük kell szolidárisnak lennünk, nem milliárdos gázszerelőkkel!

Olyan országban hiszek, ahol mindannyiunknak helye van, bármit is gondol a világról, bármelyik pártra is adja a szavazatát! Ez az igazi Nagy-Magyarország, amely elég tágas mindannyiunknak!

Ilyen Magyarországot akarok!

De ehhez hosszú út vezet. Ma közös színpadra álltunk olyanok, akik különböző pártokhoz tartoznak, és vannak dolgok, amikben talán másképp gondolkodunk. De közösen hiszünk abban, hogy ki kell állnunk azok mellett, akik ma tapasztalják meg a hatalom szorító markát. Hogy fel kell lépnünk az ellen, hogy elherdálják a jövőnket, kifosszák a jelenünket és meghamisítsák a múltunkat!

Kedves Barátaim!

Felálltunk erre a színpadra, de a színpad kevés. Rátok van szükség, hogy megmutassuk: mi vagyunk az új többség, akiknek elegük van! És akik azt akarják, hogy repüljenek!

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr9111814207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.10.17. 08:10:05

" Itt a korrupció maga a rendszer ..." - pontos meglátás, de ennek egyik napról a másikra megszüntetése az ország összeomlásával járna.

Mert mi okozza a korrupciót? Az állami leosztási/támogatási rendszer.

Állami pénzek nélkül életképtelenné válna a közegészségügy, a közoktatás, az önkormányzatok, a versenysport, az építőipar, a mezőgazdaság, az útépítés és karbantartás, a színházi élet és az állami operaház, a szemétszállítás és az ivóvíz szolgáltatás ... Nem folytatom a fölsorolást, megbénulna minden olyan terület, aminek a működéséhez állami pénzek kellenek.

Az állami leosztási/támogatási rendszer behálózza a teljes társadalmat. Talán csak Hosszú Katinkának nincs szüksége állami támogatásra ... habár amióta saját úszóklubot alapított, az úszómedence állami fenntartású.
süti beállítások módosítása