2010. 08. 16.

A szerethető és átláthatóan működő fővárosért!

 (fotó: rtl)

Az elmúlt két évtized városvezetésétől lényegesen különböző alternatívát ajánl az LMP a fővárosiaknak: emberléptékű, átláthatóan működő és szerethető Budapestet. Jávor Benedek főpolgármesterjelölt hétfőn bemutatta az LMP 45 fős fővárosi jelöltlistájának első 12 tagját, akikkel ezt megvalósíthatónak is  tartja. A főpolgármesterjelölt azért 12 tagot mutatott be, mert körülbelül ekkora budapesti frakció felállítására lát reális esélyt a párt.

A listát ő maga vezeti. A második helyen álló Kaltenbach Jenőt eddig a közjogi pozíciója akadályozta meg abban, hogy jelöltté válhasson, de az LMP nagyon örül neki, hogy a volt kisebbségi ombudsman elvállalta a felkérést, ugyanis az elmúlt 20 évben hitelesen és kikezdhetetlenül képviselte a demokrácia értékeit. Kaltenbach Jenő az önkormányzati joggal, a közigazgatással és a közjoggal foglalkozna a fővárosi frakción belül.

A harmadik helyen lévő Somfai Ágnes a városfejlesztésért és várostervezésért, míg a negyedik helyen álló Hanzély Ákos öttusa világbajnok a sportügyekért, az antikorrupciós küzdelemért és a közérdekű adatok védelméért felelhet.

Simon Gergelyhez tartoznának a városi környezet problémái, Kéri András városgazdálkodásért és a pénzügyekért, míg Tordai Bence, a párt egyik szóvivője a fővárosi közgyűlés szociális ügyeiért felelne.

Hajdú Mária foglalkozna a közlekedéssel, a kultúrával és az informatikával, Mathauser András feladata lenne a szakértői körökkel való kapcsolattartás, Csárdi Antalhoz pedig a közvetlen kereskedelemmel kapcsolatos politika.

Várnai László a kerületek és a főváros, illetve a budapesti frakció és a civil szervezetek kapcsolattartását intézné, Zarándi Zoltán pedig az oktatás és az európai ügyekért felelne.

 

A budapesti lista – egyenkénti szavazással meghatározott – első tizenkét helyezettje sorrendben a következő:

1.     Jávor Benedek főpolgármester-jelölt, országgyűlési képviselő

2.     Dr. Kaltenbach Jenő, volt kisebbségi ombudsman

3.     Somfai Ágnes közgazdász, városépítési-városgazdasági szakmérnök

4.     Hanzély Ákos, Látkép Városképvédő Egyesület vezetője, öttusa világbajnok

5.     Simon Gergely, környezetkémikus, környezetvédelmi szakértő

6.     Kéri András, mérnök, közgazdász, az LMP Etikai Bizottságának elnöke

7.     Tordai Bence, közgazdász-szociológus, az LMP szóvivője

8.     Hajdú Mária nyelvtanár, az LMP Kalózpárt platformjának koordinátora

9.     Mathauser András, a Budapest Program koordinátora, budapesti kampányfőnök

10.   Csárdi Antal, IX.kerület polgármesterjelöltje, a dél-pesti területi szervezet választmányi tagja

11.  Várnai László, Zugló polgármester-jelöltje, a Civil Zugló Egyesület vezetője

12.  Zarándy Zoltán, tanár, a Szeretve tanulni Egyesület elnökségi tagja

 forrás: LMP honlap 

Képgaléria 

(fotó: fh)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr712226808

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az LMP visszavág: maflás a szocialistáknak 2010.08.17. 10:40:26

Az MSZP még mindig nem tudta eldönteni, hogy az LMP kell nekik, vagy csupán a szavazótáboruk, hogy édesgessenek vagy riogassanak. Most azonban az LMP visszavágott. (Fotó: MTI) Mit akar az MSZP? Az MSZP milliónyi stratégiai problémája közül a legsürg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.