2012. 04. 16.

Hogyan támogasd a megújuló energiádat?

Nemrég jelent meg a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) nagyon fontos kiadványa a megújuló energiatermelés lehetőségeiről, jó gyakorlatokról, a megfelelő és kívánatos szabályozásról.

Kihasználva, hogy tavaly óta az IEA egyik vezetője Varró László, a Corvinuson működő Regionális Energiakutató Központtal (REKK) közösen idecsábítottuk az IEA munkatársait az anyag bemutatására. Igazi energiapolitikai csemegének ígérkezik a program. Varró korábban a MOL stratégia-fejlesztési igazgatójaként már a hazai energiapolitika egyik legelismertebb és legprogresszívebb szakértője volt, legutóbb az Ökopolisz Alapítvány pécsi "Láncreakció" c. konferenciáján elemezte meggyőzően a paksi erőműbővítés pénzügyi buktatóit. Simon Müller az IEA megújuló energia szekciójának vezetője, és a kiadvány egyik szerzője, széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal a különböző támogatási és szabályozási rendszerek hatásairól, előnyeiről, hátrányairól. Kaderják Péter a REKK igazgatója, korábban a Magyar Energia Hivatalt is vezette, a pécsi konferencián ugyancsak izgalmas előadást hallottunk tőle a megújulók térnyeréséről, a fosszilis és az atomenergia jövőjéről.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr564453067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WildBear 2012.04.24. 14:00:02

Nagy kár, hogy a Botanoo nevű piramisjáték alaposan lejáratta már itthon ezt a témát..
süti beállítások módosítása