2014. 11. 12.

Kockázatos volt a paksi hulladék szállítása - Paks szerint is

Egyre csodálatosabbak a fejlemények a paksi üzemzavari hulladékok Oroszországba szállítása körül. Egész tavasszal és nyáron arra próbáltam felhívni az illetékesek (Paks, OAH, minisztérium) figyelmét, hogy a sérült üzemanyagkazetták vasúton való áttolása a háborús Ukrajnán súlyos biztonsági kérdéseket vet fel, amelyeket meggyőződésem szerint nem vettek kellően komolyan. Akkor - ha egyáltalán kaptam bármilyen szűkszavú választ -, azt magyarázták, hogy nem, nincs biztonsági probléma.

Majd szeptemberben váratlanul repülővel hozták a friss fűtőanyagot a Paksi Atomerőműbe. Ennek kapcsán levélben kérdeztem a paksiakat, hogy vajon mi indokolta, hogy a szokásos vasúti transzport helyett ezúttal a - drágább - repülőgépes szállítás mellett döntöttek?

Megkaptam a választ. Nos, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szerint az Ukrajnában kialakult helyzet miatt biztonsági kérdések okán került erre sor. Azaz szerintük is helyzet van Ukrajnában, és ez biztonsági kockázatot jelent - és nyilván jelentett már július-augusztusban, a szállítás időszakában is, amikor vígan vonatoztattuk a sérült kazettákat az ukrán válság egy, a jelenleginél élesebb szakaszában. De nem baj, mert a friss fűtőelemek légi szállítása nem volt sokkal drágább, mint ha vonaton hozták volna.

Kedves Paksi Atomerőmű Zrt! Tudják Önök, hogy mit csinálnak? Vagy legalább azt, hogy mit beszélnek?

A levél a képre kattintva megnyitható.

Paks_légi_szállítás_válasz.jpg

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr56891549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása