2014. 01. 13.

Elég a hazugságokból és a titkolózásból Paks ügyében!

Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a Fidesz elnökéhez

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Paksi Atomerőmű bővítése legalább hatvan évre meghatározza az ország energiapolitikáját, több ezer milliárdos befektetést igényel, emellett számos biztonsági és környezetvédelmi kérdést is felvet. Ez önmagában is indokolja azt, hogy ilyen horderejű kérdésről a mindenkori kormány csak és kizárólag érdemi társadalmi vitát követően, az Országgyűlés felhatalmazását kikérve tárgyaljon bárkivel is.

 Az Orbán-kormány azonban nem így tesz.

 Paks ügyében Önök, Miniszterelnök úr, mást tesznek, mint amit mondanak, és – a gyanú szerint – olyat tesznek, amire nincs felhatalmazásuk!

 Sajtóhírek szerint ugyanis Moszkvában az orosz és a magyar fél között valamiféle államközi szerződés aláírására kerülhet sor hamarosan a paksi atomerőmű jövőjével kapcsolatban.

A részletekről sem az ország nyilvánossága, sem a Magyar Országgyűlés képviselői nem tudhatnak semmit, miközben az Ön által vezetett kormány a nyilvánosság tájékoztatását, átlátható döntéshozatalt ígért.

 Önök hazudnak és titkolóznak Paks ügyében! Erre a kétharmad sem hatalmazza fel Önöket, ehhez nincs joguk.

 Az Együtt-PM követeli a kormányzati sumákolás azonnali befejezését: a nyilvánosság részletes és haladéktalan tájékoztatását arról, hogy mire készül az Orbán-kormány alig 3 hónappal a választások előtt egy olyan ügyben, amely magyarok nemzedékeit érinti.

Az Együtt-PM nevében Jávor Benedek társelnök 2013. december 12-én országgyűlési határozati tervezetet nyújtott be a Parlamentnek a fentiekkel kapcsolatban. Követeljük a kormány mögötti parlamenti többségtől, hogy az Országgyűlés haladéktalanul tűzze azt napirendre és támogassa annak elfogadását – így vessünk véget a mai hazugságoknak és titkolózásnak Paks jövője ügyében.

 

Bajnai Gordon,

az Együtt-PM Szövetség vezetője

 

Jávor Benedek,

az Együtt-PM Szövetség társelnöke

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr695757126

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.14. 12:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandava 2014.01.14. 06:36:45

2010. február 26. péntek
Bajnai Gordon: a paksi atomerőmű bővítése nemzeti ügy

www.mfor.hu/cikkek/Bajnai_Gordon__a_paksi_atomeromu_bovitese_nemzeti_ugy.html

Ha három évente szöges ellenkezőjét kommunikáljuk a dolgokról, az nem segíti a hitelesség látszatát.

nagyfeszültség 2014.01.14. 10:33:52

A baj csak az, hogy Bajnai ugyanúgy atomerőművet akar, mint Orbán.

pandava 2014.01.14. 16:38:42

@gatto nero: ne haragudj, engem nem érdekel Illés véleménye. Látod Bajnai atomerőműről alkotott véleménye is naptári év függvénye. Ugyanakkor nem bántó szándékkal idéztem, inkább csalódottan, hogy az Orbán kormánynak nincs épkézláb ellenzéke.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.01.17. 20:24:20

elnézést, de mit várjuk olyantól aki a betűtipust sem tudja olvashatóra állítani a blogján? atomügyekben mennyire lesz kompetens?
süti beállítások módosítása