2010. 08. 23.

Az LMP megakadályozná a Fidesz-többséget a fővárosban

Az LMP mind a 23 fővárosi kerületben önálló polgármesterjelöltet állít - jelentette be a jelöltekkel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.

A párt főpolgármester-jelöltje a Citadellán rendezett sajtótájékoztatón, ahol az LMP-s polgármesterjelöltek felsorakoztak mögötte, annak a meggyőződésüknek adott hangot, hogy az elmúlt 20 év politikáját követően egyetlen lehetőségük van a szövetségesek keresésére, ha az állampolgárokkal kötnek szövetséget. Közölte: tőlük várják azt a támogatást, amely megváltoztathatja a politikai élet berendezkedését. 

Jávor Benedek úgy fogalmazott, az állampolgároktól várják azt a segítséget, amellyel alapjaiban át tudják alakítani azt a "korrupciótól, politikai-gazdasági összefonódásoktól terhes rendszert, ami az elmúlt 20 évben Budapestet és a kerületeket is jobbára jellemezte". Ennek érdekében kérte, hogy ajánlószelvényeikkel tegyék lehetővé az indulásukat. 

A főpolgármester-jelölt bejelentette, a következő hetekben végig fogja járni mind a 23 kerületet, hogy a helyi polgármesterjelöltekkel közösen tanulmányozhassák a legégetőbb problémákat. Ezekre a civil szervezetekkel és az állampolgárokkal akarnak megoldást keresni - mondta. Arra a kérdésre, hogy milyen fővárosi eredményt várnak a helyhatósági választásokon, azt felelte, tavasszal 13 százalékot értek el Budapesten és biztos benne, hogy a programjukkal, valamint egy jó kampánnyal jelentősen javítanak ezen. Hozzátette: ő azzal a céllal indult el, hogy nyerjen a főpolgármester-jelölti küzdelemben. 

Jávor Benedek egyébként minimumcélként azt fogalmazta meg, hogy megakadályozzák a Fidesz közgyűlési többségét, és a legnagyobb fővárosi ellenzéki frakciót alakítsák meg. Szintén kérdésre válaszolva cáfolta azokat a híreket, hogy aktivistáik Kaposváron vagy bárhol máshol fizetnének az ajánlószelvényekért. Hozzátette: ilyen vádakat már a tavaszi kampányban is megfogalmaztak ellenük, és politikai ellenfeleik nem válogatnak a lejáratásukra használt eszközökben.

forrás: hvg.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr972241841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása