2012. 04. 14.

Hogyan tájékoztat a NER?

Schmitt lemondását követően jelentős sajtófigyelemmel övezett ötpárti egyeztetések zajlottak a köztársasági elnökválasztás folyamatáról. Mit tudhattak meg az ellenzéki frakcióvezetők? Volt-e szó nevekről is, vagy csak eljárásról? Kifecseghetik-e az elhangzott titkokat? Mikor lesz végleges hír a Fidesz jelöltjéről? Az izgalmat tovább fokozta hétfőn Lázár János, amikor bejelentette, hogy pénteken, a Fidesz elnökségi ülését követően tájékoztatja a frakcióvezetőket. Péntek délelőtt izzott a telefonom, újságírók hívogattak, találkoztam-e már Lázárral? Hogyan fog tájékoztatni? Élőszóban? Írásban? Füstjelekkel?

Próbáltam hűteni a kedélyeket, nincs jelentősége a hivatalos informálásnak, a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a tájékoztatási rend nem a szokványos, elsőként a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Helyi Théma, ezt követően a sajtó többi része, majd az ellenzék (informális úton), legvégül, amikor már mindenki tud mindent, a Fidesz-KDNP saját frakciója jut hozzá a hírekhez (szegények, Schmitt lemondásakor is izgatottan ülték végig a beszédet, fogalmuk nem volt róla, hogy mi lesz a vége, és akkor most miket kell kiabálni az ellenzék felé, miközben a teljes ellenzék egy órával az ülés előtt pontosan tudta, hogy az államfő le fog mondani).

Ezzel együtt, amit tájékoztatás címén péntek délután fél 6-kor (2 órával az után, hogy az origo megírta: Áder a jelölt) emailen kaptam, még engem is meghökkentett. A örök becsű és pótolhatatlan történelmi jelentőségű dolgozat megérdemli, hogy betűhíven és teljes terjedelmében idézzem ide:

"Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Ezúton tájékoztatom Frakcióvezető Urat, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség parlamenti frakciója 2012. április 16-án frakcióülés keretében fog dönteni az új államfőjelölt személyéről és a megválasztás menetrendjéről. A döntésnél és az eljárás folyamata során az Alaptörvény hatályos rendelkezései alapján fogunk eljárni.

Budapest, 2012. április 13.

Üdvözlettel:
Lázár János"

Oh, irgalom atyja ne hagyj el! Ezt csak így emailen, megkockáztatva, hogy az Anonymus csoport, feltörve a parlamenti levelezőrendszert, hozzáfér a súlyos államtitokhoz! És nem cizellál, férfias keménységgel és tömörséggel közli, hogy a hatályos rendelkezések alapján fognak eljárni! Mennyivel könnyebb lenne azt írni, hogy az eljárás folyamata során minden létező jogszabályt, erkölcsi és természeti törvényt megszegve, egy elkallódott Monty Python forgatókönyv alapján fognak eljárni, de nem! Nem esik bele a könnyebb út csapdájába, csak úgy odacsapja, hogy betartják a törvényeket. És akkor még nem beszéltünk a megosztott információ erejéről. Csupa súlyos titok, amit most magamban kéne tartanom, hisz esküt tettem rá, hogy a tudomásomra jutott titkot megőrzöm! Hétfőn! 16-án! Frakcióülésen! Nem tavalyelőtt szeptemberben, vagy 20 év múlva, a Széchényi-fürdő 50 fokos gőzkamrájában fog dönteni a Rákosmenti Curling Klub elnöksége!

Na ettől felülmúlhatatlan a NER.

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr864427021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2012.04.14. 18:15:27

Tessék mondani, ez "a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség parlamenti frakciója 2012. április 16-án frakcióülés keretében fog dönteni az új államfőjelölt személyéről " - rendben van így? Ez nem azt jelenti egyben, és másodszorra immáron, hogy olyan köztársasági elnök áll az ország élén, aki persze nem pártatlan, és hogy éppenséggel egyetlen párt színeit fogja képviselni a nemzet érdekei helyett? - ez ugyebár egyáltalán nem demokratikus, de szerintem még csak nem is jogszerű... vagy igen? Mit lehet tenni? - végig kell néznünk, hogy Orbán teljhatalmat gyakorolhat 9,9 millió ember fölött? - ugye, nem?!

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.14. 20:48:58

Az erősebbik kutya gyakorolja azt a bizonyos jogot!!!!

dr. belaman 2012.04.15. 02:32:27

lehetne aláírást gyűjteni, hogy a közt. elnök csak az lehessen, aki soha nem volt egyetlen párt tagja sem...

kdorozs · http://kdorozs.blogger.hu 2012.04.15. 07:37:28

@dr. belaman: az erőresen leszűkitené a kandidálók körét :):)

Netuddki. 2012.04.15. 09:50:27

Teljesen felesleges szócséplés. A fidesz sikeresen leamortizálta a köztársasági elnöki pozíciót (is). A következő kormánynak egyszerűen el kell törölnie, felesleges pénzkidobás. Ahogy a fidesz iparkodik simán meglesz hozzá a 3/4-edük. Csak egy normális programot kell hozzá virítaniuk...

kzoltana 2012.04.15. 11:48:35

Keljfeljancsi, Áder Jancsi!
Magyar fejlesztésű politikai játék videója látható itt, jobb, mint a Barbie!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2054_keljfeljancsi_ader_jancsi
Nem talpra, magyar!

lobster thermidor 2012.04.15. 19:13:30

Még egy műveletlen bugris...
süti beállítások módosítása