2013. 10. 08.

A diplomája is ál az áldoktornak - Rémálom a zöldhatóságnál X.

Sok van mi csodálatos, de az országos zöldhatóság vezetőjének diplomabotrányainál alig van csodálatosabb. Meg annál is, amilyen kitartással, tűzön-vízen át, a törvénytelenségekre is fittyet hányva, Fazekas miniszter védi ezt a botrányhős politikai kalandort.

Tolnainé Szatmári Katalin vezetése alatt törvénytelenségek sorozata tapasztalható a Főfelügyelőségnél, ahogyan azt Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője, illetve Szabó Máté ombudsman is megállapította megkereséseim alapján lefolytatott vizsgálataikban. Mindezek nyomán hiába szólítottam fel Fazekast Tolnainé eltávolítására, a múlt csütörtöki éves meghallgatása során a parlament Fenntartható fejlődés bizottságában is bagatellizálni próbálta a helyzetet. Szerinte minden rendben, a hatóság jól végzi a munkáját, ha meg vannak törvénytelenségek, akkor majd ránéz, hogy inkább ne legyenek.

tolnainé_1.jpg

Az mindenesetre immár nem kérdés, hanem faktum, hogy a főfelügyelőség törvénytelenül működik. Az kérdés ugyanakkor nyitva van, hogy egyáltalán törvényes volt-e Tolnainé kinevezése a hatóság élére? Az már korábban, az atlatszo.hu cikkéből kiderült, hogy a sokat hangoztatott doktori címe nem valós - ami nem akadályozza meg mondjuk a minisztert, hogy továbbra is doktorként címezze úton-útfélen. De vajon van-e szakirányú diplomája, ami szükséges a poszt elfoglalásához? Tolnainé sokáig a Pannon Egyetem környezetirányítási szakértő papírjára hivatkozott, erről azonban hamarosan kiderült, hogy ez egy posztgraduális képzés volt, amihez alapdiploma volt szükséges. Sokan nyomoztunk az után, mi lehetett ez az alapdiploma, mivel ismételt követelésre sem tett közzé sem a minisztérium, sem a hatóság értékelhető önéletrajzot. Végül az atlatszo.hu perre vitte a dolgot, ennek hatására végül nagy nehezen nyilvánosságra hoztak egy önéletrajzot.

Eszerint Tolnainé alapdiplomája a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Villamosmérnöki Karán szerzett villamosmérnök informatikus végzettsége. Jóllehet erre vonatkozóan korábban kérdeztem Tolnainét, ő pökhendin utasította vissza képviselői megkereséseimet, mondván, hogy többet nem kíván ezzel az üggyel foglalkozni. Mostanra bebizonyosodott, hogy oka is volt arra, hogy diplomáira vonatkozó kérdéseket hárítsa. A Kandó jogutódjaként működő Óbudai Egyetemhez küldött adatkérésemre kapott válasz ugyan a Tolnainéra vonatkozó kérdéseket elutasította, arra hivatkozva, hogy olyan személyes adatokról van szó, amelyek csak az érintett beleegyezésével adhatók ki. A képzésre vonatkozó kérdéseimre adott válaszból viszont kiderül, hogy sem a hivatalos önéletrajzban szereplő Villamosmérnöki Kar nem létezett, sem pedig villamosmérnök informatikus képzés nem folyt (a teljes válasz a szövegre kattintva olvasható):

óbudai_válasz_1.jpgKedves Tolnai Jánosné Szatmári Katalin!

Mindez két alapvető kérdést vet fel:

1. Végre adjon akkor egyértelmű, diplomamásolatokkal igazolt választ, hogy milyen egyetemi szintű alapdiplomát szerzett, mikor és hol, amely megalapozta a Pannon Egyetem környezetirányítási szakértői képzését? Van Önnek egyetemi diplomája?

2. Ki felelős azért, hogy a kormany.hu hivatalos felületén egy olyan önéletrajzot tettek közzé, amely lényegi, a pozíciója betöltésére való alkalmasságot befolyásoló ponton hamis adatokat tartalmaz? Mi a jogi megítélése Ön szerint ennek az okirat-hamisításnak?

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr205556859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

treksenior 2013.10.08. 15:39:28

Ezt hívják káder politikának. Nem a posztra keresnek alkalmas embert, hanem van egy poszt, amire alkalmassá tesznek hű alattvalókat. Ez mindig így volt Magyarországon. Ha ezt ("urambátyámozás") le tudnánk vetkőzni, akármi is lehetne kis hazánkban. De addig..........:(

I. Fülig Jimmy 2013.10.11. 09:58:53

És? Történt valami is? Ez egy következmények nélküli ország. Egyszerű embert fel sem vesznek ettől sokkal kisebb beosztásba, ha nincs szakirányú végzettsége. De akinek Isten a barátja, az könnyen üdvözül, mint tudjuk......

groundhog bob 2013.11.15. 13:25:23

Az eredeti önéletrajz szerint 2004-ben szerezte a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Villamosmérnöki Karán az alapdiplomáját. Nemhogy ilyen kar, de ilyen főiskola sem létezett 2004-ben, ugyanis 2000. január 1-én megszűnt, illetve egyesült a Bánki Donát Műszaki Főiskolával és a Könnyűipari Műszaki Főiskolával és Budapesti Műszaki Főiskola lett és ez alakult át 2010-ben Óbudai Egyetemmé. Vagyis, ha valóban 2004-ben szerzett diplomát, abban nem szerepelhetett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola elnevezés.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.12.08. 00:29:43

99-ben kezdtem a Kandot, valoban nem voltak meg karok.

Felreertesre adhat okot, hogy a regi Kandosok, koztuk jomagam is sokaig meg KAndokent emlegettuk az iskolat, akkor is, amikor 2000-ben atneveztek Budapesti Muszaki foiskolava.
A diplomaban valoban nem szerepelhetett Kando Kalman Muszaki Foiskola elnevezes, de maga a beiratkozas meg tortenhetett oda. Karok viszont nem voltak 2000 elott, villamosmernok informatikus meg szinten nem.
süti beállítások módosítása