2016. 01. 25.

A megkerült vizsgálat

 

Magyarország egyre inkább úgy néz ki, mintha Rejtő Jenő írná.

Még decemberben hoztam nyilvánosságra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) kérdésemre megerősítette, hogy lezártak egy vizsgálatot, amelynek a végkövetkeztetélse: itt még azt a pénzt is ellopják, amit az Unió a korrupció elleni küzdelemre adna. A történetet a HVG is részletesen megírta.

Ez a Tuskó Hopkins-i buzgalom már önmagában figyelemre méltó, de az abszurditásoknak itt még nincs vége. Miután az OLAF a lezárt vizsgálattal a magyar hatóságokhoz fordult, felkérve őket a szükséges vizsgálatok lefolytatására, levélben érdeklődtem a Legfőbb Ügyésznél és a NAV-nál, hogy az un iós ajánlás alapján vajon folyik-e náluk vizsgálat? Az eredmény váratlanul meghökkentő lett. Kiderült, hogy Polt Péter szerint igen, a NAV-ot felügyelő Tállai András szerint viszont nem!

Ha azt gondolják, hogy ezt már nem lehet fokozni, akkor alulbecsülik a magyar államigazgatást! Alig néhány napra rá, hogy nyilvánosságra hoztam a két - egymásnak ellentmondó - levelet - újabb levelet kaptam Tállai Andrástól. Eszerint időközben mégiscsak megkerült a vizsgálat a NAV-nál! Van még tovább?

Most már csak a koronát kéne feltenni erre a viccre: a NAV-nak - az OLAF bizonyítékokkal dacolva - semmilyen, bűncselekményre utaló nyomot nem kéne találni az ügyben. De várjuk ki a végét, hátha mégsem ennyire viccesek a fiúk.

tallai2.jpg

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr108311166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása