2007. 06. 29.

Kisebb állam, nagyobb baj? - Kutatási jelentés a zöldhatósági rendszer átalakításáról

Szerzők: Jávor Benedek, Németh Krisztina. Közreműködők: Gadó György Pál, Gubek Nóra, Kapuvári Szilvia. A kutatás az Ökotárs Alapítvány támogatásával valósult meg.

2007.

 

A környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatósági rendszer 2003 óta jelentős átalakuláson, leépítésen ment keresztül. A folyamat heves tiltakozásokat váltott ki, miközben a kormányzat az átszervezés sikerét bizonygatta. A Védegylet a kérdés tisztázására átfogó kutatást indított. Az eredmények a kritikai észrevételek többségét igazolták. A hatóságok költségvetéseinek megkurtítása, a széleskörű elbocsátások, az átalakítás befejezetlensége és végrehajtásának átgondolatlansága a hatósági működés elemi feltételeit kezdték ki. 2004-2006 között az ellenőrzések, szankcionálások száma meredeken csökkent, a jogszabályok érvényesítése egyre kevésbé lehetséges.

 

A kutatás teljes szövege a Védegylet honlapjáról letölthető.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr472119743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása