2009. 05. 27.

Oikosz és polisz - Zöld politikai filozófiai szöveggyűjtemény

 



Minden idők legnagyobb terjedelmű magyar nyelvű ökopolitikai szöveggyűjteménye jelent meg Oikosz és polisz címmel. A jórészt a kilencvenes és a 2000-es évek meghatározó gondolkodóitól válogató kötetet a Védegylet készítette. A Védegylet és a L'Harmattan Kiadó könybemutatóján Bozóki András, Elek István, és Vida Viktor mutatták be a könyvet. 

Van-e filozófiája az ökopolitikának? Lehet-e zöld az, aki anarchista, aki feminista, aki konzervatív, aki liberális vagy aki szocialista? 

 

 

Szerkesztette: Scheiring Gábor és Jávor Benedek. A könyv közösségi összefogással készült a Védegylet, a Társadalomelméleti Kollégium (TEK), és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar (PPKE JÁK) önkéntesei segítségével.

Kiadja: L’Harmattan, Budapest, 2009.
Kapható: könyvesboltokban.
Ajánlott fogyasztói ár: 4500- Ft
ISBN 978-963-236-181-9

forrás: Védegylet honlap 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr532132114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása