2010. 07. 12.

LMP törvényjavaslat: az LMP nem akar fideszes Sukoró-beruházásokat

Törölné a jogrendből a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt az LMP-s Schiffer András és Jávor Benedek, aki erre vonatkozó törvényjavaslatát hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Jávor Benedek parlamenti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a sukorói King's City, illetve a sávolyi versenypálya ügyében tapasztalt visszaélések "nem véletlenszerűek". Szavai szerint ezek nem csak abból fakadnak, hogy a korábbi kormány körül a "politikai korrektséget, a tisztességet, a jogszerűséget meglehetősen kreatívan kezelő holdudvar alakult ki".

Szerinte a problémákat maga a törvény okozza, hiszen a kormány indoklás nélkül, saját hatáskörben állapíthat meg engedélyezési eljárásokat. Jávor Benedek szerint ezzel leszűkítik az átláthatóságot.

Örömének adott hangot, hogy a Fidesz-kormányzat elkezdte feltárni "ezeket a botrányos ügyeket", de mint mondta, nem látják annak biztosítékát, hogy az "elmúlt évek szocialista visszaéléseit nem ugyanilyen botrányos, Fidesz közeli beruházások" követik majd.

Hozzátette, értik azt a kormányzati szándékot, hogy a túl bonyolult beruházási eljárásokat valahogy fel kell gyorsítani és az engedélyezési folyamatot egyszerűbbé kell tenni. Véleményük szerint erre viszont nem az a megoldás, hogy egyes, a kabinet által kedvezményezett beruházások kivételként jelennek meg az eljárásban.

Közölte, hogy egy átgondolt egyszerűsítési eljárásban az LMP a kormány partnere lenne, de abban nem, hogy "megalapozzuk, hogy egy kormányközeli oligarchakörnek a kiemelt, megkülönböztetett lehetőségét" a beruházások során.

forrás: LMP sajtó (szöveg)

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

Címkék: lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr372147259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása