2010. 07. 12.

Nyílt levél Orbán Viktor részére

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága programjának egyik sarkalatos eleme a vízgazdálkodás – ezen belül az árvízi-belvízi kérdés – helyzetének elemzése és komplex javaslatcsomagok készítése ezek megoldására.

Bizottsági elnöki minőségemben a múlt hét végén Felsőzsolcán jártam, hogy személyesen győződjek meg az árvíz okozta károkról, és a helyiekkel elemezzem a helyzet megoldásának lehetőségeit.

Ottani tapasztalataim és a károsultak helyzetének hatékonyabb javítása érdekében kérem Miniszterelnök urat, hogy a 1148/2010. (VII. 8.) számú kormányhatározat megfelelő kiegészítésével az árvízi károk helyreállítására elkülönített három milliárd forintos keretösszeg tíz százalékát a bontási költségek fedezésére tegye elérhetővé.

Ezen pénzeszközök felszabadítása és azonnali kiutalása azoknak, akik még lakhatatlanná vált házuk bontási költségét sem tudják fedezni, nagyban hozzájárulna – az Ön által is megfogalmazott – cél eléréséhez, miszerint őszre az összes károsult lakhatásának biztosításáról gondoskodni kell.

Jávor Benedek

elnök

Fenntartható fejlődés bizottsága

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr572147324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása