2010. 08. 22.

Ál-LMP-sek gyűjtik az ajánlószelvényeket Budapesten

 Mindenkinek, akit illet! 

 

Szabó Barbara, a Lehet Más a Politika XVI. kerületi polgármester-jelöltje vasárnap a választás rendjének megzavarása miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a 16. kerületi rendőrkapitányságon. A helyi lakosok beszámolói szerint ugyanis a kerületben többen magukat LMP-s aktivistának kiadva   gyűjtik az önkormányzati választások ajánlószelvényeit.

Környei Ákos, a párt XVI. – XVII. kerületi területi szervezetének választmányi tagja elmondta, hogy az ajánlószelvények gyűjtése során több helyen arról számoltak be a választópolgárok, hogy a kerületi LMP-s aktivistákat megelőzve már jártak náluk olyan személyek, akik az ökopárt jelöltjei számára gyűjtötték az ajánlószelvényeket. Többen jóhiszeműen oda is adták nekik a kopogtatócédulákat, amelyeket a párt kerületi szervezete azóta sem kapott meg. Azokban az esetekben, amikor a választópolgárok felkérték az álaktivistákat, hogy igazolják magukat, akkor azok szó nélkül sarkon fordultak. Környei Ákos hozzátette, hogy az elkövetőkről pontos személyleírással rendelkeznek.

Az utóbbi napokban hamis vádak alapján sorozatos támadások érték a Lehet Más a Politikát, az álaktivisták esete is beleillik ebbe a lejáratókampányba. A kampánynak azonban nem erről kellene szólnia, hanem az állampolgárok tájékoztatásáról. A Lehet Más a Politika ezért felszólítja a pártokat, hogy budapesti programjuk bemutatásán alapuló tisztességes kampányt folytassanak, azért, hogy az emberek megalapozott döntést tudjanak hozni az október 3-án.

 forrás: LMP honlap 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr192239688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása