2010. 09. 01.

Együtt lehet! - Tanévkezdés LMP módra ...

 A helyi közösségek tagjainak egymásra figyelését és támogatását erősítő kezdeményezésekre van szükség, mert az egymástól elszigetelten élő emberek, egy széthasadt társadalom tagjai nehezebben birkóznak meg problémáikkal. Az LMP az egymás iránti szolidaritás erősítésére Kispesten tanévkezdő cserebere piacot szervezett.

 

Az elmúlt években sorra újultak meg a kispesti közparkok, egyes lakóközösségek a házuk előtti közterületet virágosítják. Az épített környezet fontos, de nem elégséges közérzetünk javításához. A Lehet Más a Politika azt vallja, hogy közösségi programok, közös élmények nélkül nem válhat erőssé és szolidárissá a társadalom.

Kispesten is az tapasztalható, hogy a helyi közösség kezdeményezéseinek nincs tere, és nincs érdemi támogatása az önkormányzat részéről sem. Nincsenek olyan fórumok, amelyeken folyamatos eszmecsere jönne létre a kerület különböző érdekek mentén szerveződő lakossági csoportjai között. A kispesti kaszinóba maroknyi civil szervezet jut be, és még a művelődési központban is jelentős összegeket kell fizetniük a sportegyesületeknek.

Az LMP jó példával kívánt elől járni, amikor Lehet más a tanévkezdet is! címmel cserebere piacot hirdetett a mai napra. Sok családnak jelent érvágást az iskolakezdés, hiszen a gyerekeknek egyszerre kell a rengeteg tanszert, könyvet és ruhát megvásárolni. Ilyenkor egy kinőtt pulóver vagy egy megunt iskolatáska is nagy segítséget jelenthet.

Meggyőződésünk, hogy ezek az apró lépések vezethetnek egymás megismeréséhez és a helyi közösségek kapcsolatainak megerősítéséhez. Ahogy a főváros hídjai Széchenyi idején megteremtették Budapest világvárossá válásának feltételeit, úgy kell ma a társadalmi hidak felépítésével egy élhetőbb környezetet, egy türelmesebb társadalmat megteremtenünk.

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr522265114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása