2010. 09. 29.

Jávor: Az MSZP buta stratégiát követ

"Az LMP a Fidesszel és az ellenzékkel is együttműködne a fővárosban.Az LMP a Fidesszel és az ellenzékkel is együttműködne a fővárosban, de szeretné, ha a jobboldali erőnek nem lenne egyedül többsége a közgyűlésben.

Több, a pártot tíz-tizenöt százalékra, vagy a fölé mérő felmérés is az LMP birtokában van - nyilatkozta Jávor Benedek, a párt főpolgármester-jelöltje a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában kedd este. A párt egyik célja elérni, hogy a Fidesznek ne legyen egyedül többsége a fővárosi közgyűlésben. Jávor szerint az MSZP őket támadó taktikája éppen a Fidesz malmára hajtja a vizet és ezzel önmagának is árt a szocialista párt.  A Jobbikkal nem kívánnak együttműködni ellenzékben sem - mondta Jávor Benedek.

Többféle módot is lát elképzelései megvalósítására a majdani fővárosi közgyűlésben Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika (LMP) főpolgármester-jelöltje. Az egyik, hogy sikerül meggyőzni a majdani városházi többséget javaslataikról, ahogy a kormányoldalt is sikerült meggyőzni a parlamentben nyár elején, amikor is befogadta az ő egyéni képviselői javaslatát a parkolási társaságokkal kötendő szerződések kötelező nyilvánosságra hozatalát - mondta a főpolgármester-jelölt.

Másfelől az LMP abban bízik: sikerül olyan helyzetet teremteni, amelyben a Fidesznek nincs meg egyedül a többsége a közgyűlésben, ezért együtt kell működnie az ellenzéki pártokkal.

"Egy olyan politizálási stílus, a demokráciának egy olyan modellje honosodhat meg a közgyűlésben, amelyben nem a másik pálya szélére tolása a cél, hanem az értelmes párbeszéd, a kompromisszumok keresése és az együttműködés áll a középpontban. Egy ilyen rendszerben az LMP lehetőséget kap, hogy a számára fontos ügyeket keresztülvigye a közgyűlésben" - érvelt Jávor Benedek.

Tud úgy együttműködni az ellenzék a fővárosban, hogy közben az ellenzék pártjai folytonosan egymásra mutogatnak? - hangzott a Közbeszéd felvetése, példaként megemlítve a Jobbik LMP-bírálatát. Jávor Benedek úgy reagált: a Jobbikkal nem nagyon szeretnének együttműködni. Akár a szocialistákkal, akár a Fidesszel pedig konkrét ügyekben, szakmailag támogatható előterjesztésekben tudnának közösen cselekedni.

"Ellenzékben közösen állhatunk elő javaslatokkal, közösen támogathatunk előterjesztéseket. De ha a Fidesz terjeszt elő támogatható javaslatokat a közgyűlésben, akkor pusztán a többség támadásáért nem fogjuk az előterjesztéseket leszavazni" - mondta Jávor Benedek.


Az MSZP  "buta stratégiát" követ az LMP lejáratásával

Az MSZP "nagyon buta stratégiát" követ, amikor saját bizonytalan politikai helyzetét az LMP támadásával próbálja stabilizálni, mivel így saját magát hozza rosszabb helyzetbe. "Ha lejáratják az LMP-t, és ezáltal nem érünk el olyan eredményt, hogy a Fidesz-többség megállítható legyen a fővárosi közgyűlésben, akkor az MSZP lehetőségei is rettenetesen beszűkülnek. Rövidlátásra vall, amit a szocialisták csinálnak" - reagált a Közbeszéd felvetésére Jávor Benedek."

forrás: Duna TV - Közbeszéd

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

Címkék: budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr262332286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása