2010. 10. 02.

Akik rákerültek a szavazólapra ... LMP: Jávor Benedek, főpolgármester-jelölt

Vasárnap a szavazólapon így Tarlós István (Fidesz), Horváth Csaba (MSZP), Staudt Gábor (Jobbik) és Jávor Benedek (LMP) neve szerepel majd.

Jávor Benedek

A Lehet Más a Politika főpolgármester-jelöltje 1972. július 2-án született Budapesten, nős.

A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE biológus szakán szerzett diplomát 1997-ben, ugyanitt 2006-ban biológia tudományokból doktorált.

1998-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem környezetjogi tanszékének oktatója, kutatási területe a környezeti etika és filozófia, a jövő nemzedékek érdekeinek megjeleníthetősége, az ökopolitika, a vallások és az ökológia kapcsolódási területei, valamint a társadalmi részvétel és a civil szervezetek lehetőségei és szerepe a környezetvédelemben.

Fotó: MTI

Fotó: MTI


A Védegylet egyik alapítója volt, 2000-2001-ben a Jövő Nemzedékek Képviselete program titkára, 2003-2008 között a Védegylet szóvivője. 2005-ben a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampányban fontos szerepet töltött be.

2008-ban a Lehet Más a Politika egyik alapítója, 2009-től az LMP választmányi tagja, szóvivője. 

 A 2010-es országgyűlési választásokon Budapest 15. számú egyéni választókerületében, a párt budapesti területi listájának első és országos listájának második helyén indult. Parlamenti mandátumot a budapesti lista vezetőjeként szerzett. 2010. május 10-óta az LMP frakcióvezető-helyettese

forrás: fn.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr62336711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása