2010. 12. 07.

Az LMP nyolc költségvetési módosító javaslata kapott támogatást a parlamentben

A jövő évi költségvetéshez 68 módosító javaslatot nyújtott be az LMP, ezek közül nyolcat fogadott el az Országgyűlés. Az elfogadott javaslataink 834 millió forint átcsoportosítását jelentenek a 2011-es költségvetésben.


A legnagyobb összegű módosítás nyomán Jávor Benedek és Szabó Rebeka javaslatára a nemzeti park igazgatóságok plusz 521 millió forint támogatásban részesülnek.
Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes és más LMP-s képviselők javaslatára a megszüntetésre ítélt Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKK) 104 millió forint, a RádióC pedig 35 millió forint támogatást kap.
Ezek mellett támogatást kapott Szabó Timea, Scheiring Gábor és Vágó Gábor javaslata is, amely plusz hatvanmillió forintot javasolt a szociális és gyermekvédelmi bentlakásos és átmeneti intézményi ellátásokra. 59 millió forint plusztámogatást kapnak a felsőoktatási szakkollégiumok, a KSH pedig egy fenntarthatósági főosztály létrehozására kapott 10 millió forintot.
Ugyan nem a költségvetés részeként, hanem az azt megalapozó salátatörvényben, de szintén támogatták azt a Kukorelly Endrével közös javaslatát, amely a szerint az előadó-művészeti törvény VI.-os kategóriájába tartozó társulatokat, vagyis a független színházakat, báb- és táncszínházakat a jövőben is a színházi pályázati forrásoknak rögzített, nyolc százalékban megállapított támogatás illesse.
Az MSZP vádaskodására vonatkozóan Karácsony Gergely azt mondta, hogy “nem fogunk bocsánatot kérni az MSZP-től azért, mert további több mint félmilliárd jutott a nemzeti parkoknak, tovább működhet a RádióC és megmenekült a PANKK-program”. A frakcióvezető-helyettes leszögezte, hogy semmilyen háttértárgyalást nem folytattak a kormánypártokkal, és a költségvetés egésze továbbra is elfogadhatatlan az LMP-nek.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr352499921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása