2010. 12. 23.

Félévvége

(fotó: fh)

A parlament idei utolsó ülésnapján – többek közt – a költségvetésről szóló szavazással búcsúztatjuk az őszi ülésszakot. Egy rövid, statisztikai jellegű összesítés arról, hogy mit is csináltam a nyári ülésszak júliusi lezárása óta a parlamentben (januárra elkészül egy részletesebb, frakciószintű beszámoló is).

Benyújtottam 3 törvényjavaslatot, egy országgyűlési határozati javaslatot, 21 módosító indítványt (ezek egyike félmilliárd forint plusz forrást hozott a nemzeti parkoknak), elmondtam egy interpellációt, 4 azonnali kérdést és két normál kérdést, volt összesen több mint 30 felszólalásom, kb. 3 óra terjedelemben – ha valakit érdekel, ezzel a 27. legtöbbet felszólaló képviselő voltam, Lendvai Ildikó és Rogán Antal közé szorulva.

Mindez idő alatt a Fidesz nekiment az Alkotmánybíróságnak, visszamenőleges hatályú adókat vetett ki, szétverte a Költségvetési Tanácsot (saját ütődöttségük miatt az elnököt csak az egészségügyi törvény házszabály-ellenes módosításával sikerült eltávolítaniuk), felszámolta a köztisztviselők munkajogi védelmét és rendszerré fejlesztette a személyre szabott jogalkotást (lex Borkaitól lex Járaiig). Beszántotta a magánynyugdíj-pénztári rendszert – a megtakarítások átviteléről máig nem tudni szinte semmit, a bevétel jó része folyó kiadásokra megy el. Elkezdték ledarálni a sztrájkjogot, a független testületeket a Számvevőszéktől a médiahatóságig és az Alkotmánybíróságig pártkatonákkal töltötték fel, augusztusban egy lejárt szavatosságú marcipánfigurát erőltettek be a Magyar Köztársaság Köztársasági elnöki székébe. Végül, hogy mindezt kritizálni se lehessen, hétfőn a magyar médiavilágot közép-ázsiai állapotok közé taszította.

Boldog Karácsonyt!

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr242534470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása