2011. 01. 20.

A magyar EU-elnökség zöld szemmel: sajtótájékoztató és kiadvány

 

Jávor Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke és Tordai Bence, az LMP választmányi szóvivője a mai napon bemutatta az Európai Zöld Párt és az LMP közös kiadványát. Az „Egy megújuló Európáért – a magyar EU-elnökség feladatai zöld szemmel” című állásfoglalás arról szól, hogy az Unió magyar elnökségének a következő hat hónapban milyen eredményekre kellene törekednie, hogy tevékenysége eredményes legyen.

A 13 pontból álló dokumentum a globális pénzügyi válság strukturális okainak felszámolását, az Unió gazdaságának globális versenyképességét, a foglalkoztatást, a klímavédelmet és a fenntarthatóságot egyszerre szolgáló zöld fordulatot, a társadalmi integrációt, a demokratikus szabadságjogokat, köztük a sajtószabadságot, a nemek esélyegyenlőségét, a környezeti biztonságot, a fogyasztóvédelmet, a Duna-stratégiát, illetve az Unió bővítési és szomszédsági politikáját állítja a középpontba. Mindannyian egy erős Európát akarunk – az Európai Zöld Párt és az LMP szerint ehhez igazságosnak, szolidárisnak és fenntarthatónak kell lennie. Ha a magyar elnökség az alábbi szempontokat és feladatokat komolyan veszi, jó esélyünk van arra, hogy egy nagy lépést tegyünk a helyes irányba.

A kiadvány innen letölthető

Néhány sajtómegjelenés:

Az MTI-hír

Népszava

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr52600509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása