2011. 02. 11.

Keresd a kormányt - update!

Korábban játékot hirdettem a valódi kormány megtalálása érdekében, ki is képviseli valójában a kormányzati álláspontot a Bencsik-Lázár vitában.

A Fidesz háromnapos frakcióülése után kiadott nyilatkozat szerint: "A frakció kérésére a kormány ma megkezdi KÁT-felülvizsgálatát, hogy megvédje az embereket a magasabb áramártól. Orbán Viktor miniszterelnök három héten belül újra tájékoztatja a frakciót, ám a cél egyértelmű: megszüntetni a KÁT-rendszert, ami Lázár szerint becstelen, áttekinthetetlen, rossz, és a korrupció melegágya; és megakadályozni a távhő árának emelkedését. Így a biomassza-erőművek ügye is terítéken lesz. Lázár szerint erdőket irtanak azért, hogy ilyen erőműveket hozzanak létre."

Ez alapján eljött az idő, hogy módosítsuk az eredetileg megadott odds-okat. Az új esélyek:

1  Bencsik János nyer, a Lázár javaslatot leszavazza a parlament (odds: 1,65)

2  Lázár János nyer, a parlament elfogadja módosító indítványát (odds: 5,00)

X  Döntetlen, Lázár javaslata nem megy át, de egy kapcsolódó vagy végszavazás előtt, módosítóval mégis átszabják a kötelező átvételi rendszert (odds: 3,30)

A legvalószínűbb kimenetel egyébként az, hogy most Lázárt simán lenyomják, Bencsik csatát nyer (1), aztán három hét múlva beadnak egy új módosítót, ami átírja Bencsik elképzeléseit (háborút veszít). Erre majd egy új szavazást indítunk!

Nb.: már középtávon a tűzifaégetést és a kogenerációs energiatermelés KÁT-támogatását ki kell vezetni a rendszerből, ebben Lázárnak igaza van. Más kérdés, hogy ő csak kozmetikai festésként varrta ezt hozzá az általános KÁT-csökkentéses javaslatához. A végső célja ugyanis nyilvánvalóan a KÁT-kassza megcsapolása. Az egykulcsos adó olyan költségvetési lyukat ütött, aminek kezeléséhez most már a padlásokat kell söpörni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr982654108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása