2011. 11. 14.

Zöld fordulat, zöld gazdaság Lőrincen

Ismét LMP Klub a Köz-Pontban. (Üllői út 489.)

2011. november 17-én, 18:00 órai kezdettel

„Zöld gazdaság, zöld munkahelyteremtés a fenntarthatóság jegyében”

címmel rendezzük meg klubunkat az Üllői út 489. szám alatti LMP Köz-Pontban.

Vendégünk ezúttal Jávor Benedek, országgyűlési képviselő, a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának LMP-s elnöke.
Az este főbb témakörei:

- Zöld fordulat a gazdaságban – Miben látjuk a lényegét és mit várunk tőle? Politikai ellenlábasaink obstrukcióján túl vannak-e más gátjai, fékjei e fordulat megvalósításának?

- Zöld munkahelyteremtés – Miben más ez, mint a hagyományos munkahely-teremtési módszerek, kísérletek? Mely területeken eredményezné a legjelentősebb változásokat? Merre változzon a vidéki gazdálkodás és hogyan alakuljon át az iparosodott területek gazdasága annak érdekében, hogy a dolgozni akarók újra munkához, ezáltal jövedelemhez és tisztességes életkörülményekhez jussanak?

- Nemzeti Energiastratégia – Van-e baj Pakssal? És a tervezett bővítéssel? Van-e alternatívája az atomenergiának? Mit eredményezett a német megoldás eddig és mit hozhat az atomenergia teljes kivezetése egy fejlett európai államnak?

- Pláza Stop – Javaslatunk visszavonásával valóban kibújt-e a „multi barát antikrisztus” a Zöld álarc mögül? Mi volt az eredeti javaslat célja, és mivé lett az a Nemzeti Együttműködés nagy olvasztótégelyében?

- EGP – 2011.11.13-án egyhangúan, tartózkodás nélkül döntött az EGP (Európai Zöld Párt) tagsága, hogy az LMP-t teljes jogú tagjává fogadja. Mit jelent ez az LMP-nek, mit jelent ez Magyarország számára? És mit jelent az EGP számára az LMP?

Megköszönjük, ha megtisztelnek, megtiszteltek bennünket a klubesten. Mindenkit szeretettel várunk:
az LMP 18. kerületi csoportja

Megközelítés: 3-as metróval a Határ úti megállóig, onnan az 50-es villamossal (vagy az azt pótló busszal, ha 17-én még az járna) a Városház utcáig. Onnan kifelé gyalogolva, az Üllői út jobb (déli) oldalán van az iroda úgy 150-200 méterre.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr663382101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása