2011. 12. 19.

Újabb dokumentumok az MVM - Paksi Atomerőmű - offshore-világ háromszögből

Az alábbi két dokumentum levélben érkezett az LMP-irodába. Arról tanúskodnak, hogy Baji Csaba, az MVM, és Hamvas István, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói közös offshore cégen keresztül tulajdonolják a SOM System Kft.-t, amely cég jelentős szerepet kapott a paksi bővítés előkészítése során tanulmányok írására. A SOM System irányítói az Opten adatai szerint bizonyos Ördögh Miklós és Szabó Benjamin. A dokumentum szerint az OAH megkülönböztetett figyelemmel van a SOM System Kft. iránt. Ahhoz képest, hogy a magyar nukleáris felügyeleti szerv együttműködő partnerként tekint a cégre, annak honlapja jelenleg nem elérhető, egyéb információ alig található róla.

A SOM System Kft. szerződése egyébként szerepel az Eneregia Klub által kikért dokumentumok között is, amelyek az EK honlapján is olvashatók.

 Katt a képekre a pdf-formátumért

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr323475775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása