2012. 10. 19.

Köztársasági minimum

Az Orbán-kormány két éves rombolása után világossá kell tenni a választók számára, mik azok a keretek és minimálisan szükséges lépések, amelyekkel a Fidesz 2014-es vereségét követően helyre lehet állítani Magyarországon az alkotmányosságot, a jogállamiságot és a demokratikus rendszer működésének feltételeit. A 4K!-val közös programunk alapját az alkotmányos viszonyok és a joguralom helyreállítása adja. Erre épül rá a demokratikus viszonyok megteremtése azokon a területeken, amelyek nélkül jól működő köztársasági, demokratikus berendezkedés nem képzelhető el: a méltányos választási rendszer megteremtése; a korrupció elleni hatékony fellépés, ideértve a pártfinanszírozás rendbetételét; a múlttal való elfogulatlan szembenézés az ügynöklisták nyilvánosságával; a sajtószabadság garantálása; az autonóm önkormányzatiság és a közvetlen politikai befolyástól mentes színvonalas közigazgatás megteremtése; valamint a z állampolgári részvétel, a civil szervezetek és a közvetlen demokrácia megerősítése.

közt_min2.jpg

Ma az első lépésekre, az alkotmányosság és a jogállamiság helyreállítására vonatkozó javaslatunkat hoztuk nyilvánosságra. A képre kattintva elolvasható.

alkotmányos_minimum.jpg

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr774858541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása