2013. 12. 12.

A kis szemtanú

A szélhámos-kormány újabb tagja bukott meg: lemondott Tolnai Jánosné, a zöldhatóság botrányos főigazgatója, miután lépésről-lépésre feltártam, hogy szinte az egész életrajzát hazudta. Az őt kinevező minisztérium, Fazekas miniszterestül, Illés államtitkárostul szeretne minél előbb túllépni az ügyön. A történetnek azonban a lemondással koránt sincs vége. Visszatérek még Fazekas miniszter felelősségére is, aki hónapok óta falaz ebben az ügyben. Most azonban koncentráljuk a figyelmünket egy sokkal kézzelfoghatóbb dologra.

Zárójelben, csak hogy világos legyen: a lemondás a diploma hiányának beismerése. Ha lenne bármilyen értelmezhető diploma, akkor lemondás helyett azt elő lehetne húzni a fiókból, és kitenni a kamerák elé.

A lemondás előtt két nappal ugyanakkor Illés Zoltán nagy nyilvánosság előtt közölte (amit négyszemközt korábban is mondott): ő látta a kérdéses diplomát. Ami viszont ezek szerint nincs. A jogos kérdés ezek után: mit látott Illés Zoltán? Két lehetőség adódik:

1. Illés Zoltán nem látott semmit, egyszerűen hazudik. Ez elég szomorú lenne, bár az egész ügy minisztériumi kezelését nézve korántsem meglepő. Én személy szerint ugyanakkor ezt nem hiszem. Korábban is említést tett erről a diplomáról, amikor az üggyel a nagy nyilvánosság még nem foglalkozott. Amikor még nem volt oka kitalálni nem létező diplomákat.

2. Marad tehát a második lehetőség: Illés Zoltán valóban látott valamit. Az a valami viszont jelen állás szerint diploma nem lehetett. Lehetett volna mondjuk egy Verhagen dr. nevére szóló igazolás, ami feljogosította tulajdonosát, hogy mint az álomkór specialistája Birmában letelepedjen. De ez valószínűleg még Illés Zoltánnak is szemet szúrt volna. Legvalószínűbb tehát az, hogy az a dolog, amit az államtitkár látott, egy diplomára emlékeztető tárgy volt, viszont nem volt ténylegesen diploma. Azaz egy hamis diplomával állunk szemben. Lehet azzal védekezni, hogy mindenkinek jogában áll otthon olyan diplomát szerkeszteni magának paint programmal, amilyet jól esik, azonban jelen esetben ez a diploma közokirat, annál is inkább, mert ez alapján került sor Tolnainé kinevezésére. A paint programmal való megszerkesztése pedig közokirat-hamisításnak minősül.

Korábban, a hamis adatokat tartalmazó önéletrajz közzététele miatt már tettem feljelentést az ügyészségen magánokirathamisítás miatt. Ez az ügy jelenleg ott tart, hogy a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság feljelentéskiegészítés szándékával vizsgálatot folytat. A nyelvvizsga hamisságát elismerő miniszteri választ követően feljelentéskiegészítést nyújtottam be, hogy egyben vizsgálják azt is, hogy vett-e fel a főigazgató asszony a hiányzó nyelvvizsga alapján olyan juttatást, amelyre nem volt jogosult?

Most pedig akkor eljött az idő, hogy feljelentés szülessen közokirat-hamisítás miatt is. És tegyük gyorsan hozzá: ez már rég nem csak Tolnainéról szól. Ebben az abszurd történetben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felelőssége immár nem csak politikai természetű. Bűnsegédként jogi felelősségével is el kell számolnia.


Szavazzon! Ön szerint mit látott Illés Zoltán?

Create a questionnaire
Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr795687280

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kis szemtanú 2013.12.13. 09:39:01

Ez már rég nem csak Tolnainéról szól. Ebben az abszurd történetben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felelőssége immár nem csak politikai természetű. Bűnsegédként jogi felelősségével is el kell számolnia.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sasszembrigád 2013.12.13. 09:22:10

A következő - reményeim szerint Bajnai Gordon vezette - kormánynak meg kell vizsgálni az összes olyan "okiratot" amellyel nagyon sok pénzt vettek fel az orbán-simicska rezsim emberei. Gondolom fogunk még szörnyülködni, jobban mint most.

Gera 2013.12.13. 10:36:42

Aki vesz magának egy kamudoktorit pénzért, az szerintem a diplomát se csak úgy kitalálja, hanem vesz magának egyet. Csak ugye azt olyankor nem célszerű mutogatni, amikor épp az lenne a cél, hogy ellenőrizzék a hitelességét.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.13. 11:47:56

Mandátumodat visszaadtad már, te ócska politikai prosti?

dobzse.laci 2013.12.13. 14:07:50

Szóval Te nem hiszed, hogy Illés hazudik?

Kapaszkodj meg, elárulok valamit, csak Neked:
Az ajándékokat NEM a jézuska hozza.

Vár rád még néhány csalódás :)

I. Fülig Jimmy 2013.12.14. 08:16:03

@sasszembrigád: láthatóan felmérted a valós erőviszonyokat :)

I. Fülig Jimmy 2013.12.14. 08:18:52

Kedves Jávor ÚR! Kérjük, hogy ne álljon le, bár ennek a részeredménynek nagyon örülünk!!!

KopaszApó 2013.12.15. 11:44:56

Tolnainé végülis egy karrierfunkcionárius, egy legyintéssel és egy bűnvádi eljárással pontot tehetünk az ügy végére. Ami a nagyobb gond az a közeg, ahol ez előfordulhat és még nagyobb, hogy mennyiben jogszerűek utólag azok a döntések, amelyek személyi sorsokat (is) befolyásoltak, azokat hogy lehet meg nem történtté tenni és mennyibe fog mindez nekünk (adófizetőknek) fájni. Márpedig a környezetvédelmi, vízügyi, stb. regionális irányítás gyakorlatilag felügyelőségi szintig lefejezésre került, még szerencse, hogy az operatív szakember-gárda a helyén maradt.

dpspeti 2013.12.15. 12:50:21

Annak ellenere, hogy egyetertek azzal, hogy a hazugsagot le kell leplezni, viszont konyorgom mindenkinek, hogyha valaha kormanyalkoto erovel fognak rendelkezni, azzal foglalkozzanak, hogy Magyarorszag kozel 50-60 eves lemaradasat hogy lehet a legrovidebb ido alatt eliminalni, az orszagot vonzova, lakhatova, elhetove tenni es ne azzal, hogy az elozoeket hogy lehet bortonbe juttatni...attol meg egyik orszag sem emelkedett fel, hogy a regiek bortonbe kerultek az ujak kuzdelme altal, ugyanis mindenkozben az erdemi munkara nem lesz ido es ero... ha valaki jo szakember, partallastol fuggetlrnul valasztasi eredmenytol fuggetlenul maradhasson pozicioban allami intezmrnyekben, szinhazakban, mindenhol.. es akkor elkerulheto a boszorkanyuldozes, mint ami a Nemzetiben, Vigszinhazban, Onkormanyzatokban van...4 evente cserelt vezetok...nonszensz.... egyseg kell... es fenttarthato fejlodes..unortodoxia vagy tulzott szocialista-liberalis-nemzeti eszmektol mentes eszkozokkel...ertsd: eleg a jozan esz...
süti beállítások módosítása