2018. 09. 24.

A Trócsányi minisztert soraiban tudó kormány nettó negyedmilliárdért megbízza Trócsányi ügyvédi irodáját, hogy együttműködjön Trócsányi igazságügyminiszterrel

 

A Miniszterelnökség és a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda között létrejött, és Ferjancsics László váci önkormányzati képviselő adatkérése nyomán birtokomba került szerződés szerint a kormány a hivatalban igazságügyminiszter ügyvédi irodáját bízta meg a magyar fél képviseletével abban a perben, amelyet Ausztria indított az Európai Bizottsággal szemben az Európai Bíróságon, a paksi bővítéshez nyújtott magyar állami támogatás jogszerűségét , és az ahhoz adott uniós jóváhagyását kifogásolva. Az osztrák fél szerint a döntés versenytorzító hatású, és sérti az európai versenyjogot. Ebbe a perbe avatkozott be az Európai Bizottság oldalán a magyar kormány, amelynek a tisztességes versenyről alkotott fogalmait semmi sem illusztrálja jobban, mint a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával kötött szerződés. 

A szerződés szerint az igazságügyminiszter résztulajdonában álló ügyvédi iroda már a csupán azért  több mint nettó 50 millió (bruttó 64 millió) forintot kasszíroz, hogy elemzi az Európai Bíróságnak az Ausztria által a Hinkley Point C brit atomerőmű állami támogatása miatt indított perben hozott ítéletét. Ezen felül  bruttó120.000 forintos órabérben képviselik a magyar kormányt a perben, maximum nettó 236 millió (bruttó 300 millió( forintos keretösszegig, összességében tehát 364 millió forint juthat az igazságügyminiszter cégének a kormány képviseletéért. 

Külön pikantériája a szerződésnek, hogy az kiköti, hogy a Nagy és Trócsányi Ügyvédi irodának szorosan együtt kell működnie Trócsányi igazságügyminiszterrel a per során - elborzadva gondolunk bele, hogy ha ez nem szerepelne a szerződésben, vajon Trócsányi cége szóba állna-e Trócsányival? Hogy a finom belsős poénok, vagy az arcátlanság világcsúcsa-e, azt döntse el mindenki maga, de a szerződés II/5. pontja azt is megállapítja, hogy a Megbízott (Trócsányi cége) esetében összeférhetetlenség nem áll fenn, és amennyiben ebben változás állna be, arról az ügyvédi iroda haladéktalanul értesíti a kormányt (benne gondolom Trócsányi minisztert, aki jeges rémülettel fog a szívéhez kapni, hogy micsoda nepotizmus zajlik már itt a háta mögött).

Emlékeztetőül: Trócsányi ügyvédi irodája már korábban a kritikák kereszttüzébe került, mivel első ránézésre is a miniszteri megbizatással összeférhetetlen feladatokat kapott a kormánytól. Ez a mostani kör azonban alighanem minden korábbit felülmúl, és a kormány nepotista, korrupt gyakorlatában is szintugrást jelent. Világos, hogy a kormány tagjai maradéktalanul elvesztették a kontrollt önmaguk felett, és nem lehetséges a korrupciónak olyan nyilvánvaló és megkérdőjelezhetetlen gyakorlata, amitől legalább a kormány miniszterei megpróbálnák megtartóztatni magukat. 

 

Szegény, szegény Magyarország!

trocsanyi_szerzodes_image.jpg

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr514261045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paragrafus 2018.09.25. 22:04:44

Annak idején hasonló okok miatt kellett távoznia Kiss Elemér miniszternek a Medgyessy-kormányban. És a fidesz követelte ezt a leghangosabban.
Már megint újabb kettős mérce....

paragrafus 2018.09.26. 08:23:31

Szijjártó Péter a fidesz országgyűlési képviselője elmondta: írásbeli kérdést intézett László Csaba pénzügyminiszterhez. Arra vár választ, hogy valóban létezik-e a Malév Rt. és Kiss Elemér kancelláriaminiszter ügyvédi irodája között a légitársaság átvilágítását célzó szerződés. Szijjártó Péter arra is választ vár, etikus-e, hogy egy hivatalban lévő miniszter ügyvédi irodája kap ilyen megbízást egy állami vállalattól. nol.hu/archivum/archiv-99153-81455

nasal 2018.09.28. 08:10:58

Ilyen kormányzati megbízásokkal simán vállalja, hogy lealjasodik a "nagy keresztény" miniszter. Mindent megvásárol magának, ami a polgári létéhez szükséges.
süti beállítások módosítása