2019. 02. 10.

Az Elios-jelentés nyomában

 

Az Elios-ügy világos bizonyítéka, hogy a a magyar állam végleg egy politikai maffiacsoport megszállása alá került, intézményei, szervezetei nem az ország, hanem ennek a csoportnak a szolgálatában állnak. Az ügyészség szégyenteljes szerecsenmosdatása mellett a minisztériumok is azzal foglalkoznak, hogy hogyan lehet eltussolni az ügyet, megakadályozni nem csak a nyomozást és a szankciókat, de az Elios-ügy OLAF-jelentésének titkolásával még azt is, hogy megismerhessük, mi is történt valójában. Az Elios-ügy maga a Fidesz-rezsim, mindannak a szimbóluma amiről az álszent kereszténykedés, a gyűlöletkampányok, a migrációs riogatás hazug színfalai mögött ez a rezsim ténylegesen szól. A Fidesz Orbán Ráchelnek az ország kifosztásával járó feltőkésítéséhez szerzett háromszor kétharmadot. Ezt támogatja minden fideszes szavazó. 

kiemelt-kepunk-a-24-hu-montazsa-tiborcz-istvan-lathato-rajta-1024x576.png

Tiborcz István, és az ő "közvilágítása" (fotó: 24.hu)

Majd’ 4 éve, 2015. novemberében indított nyomozást a rendőrség az Elios ügyben, majd bejelentésem nyomán az OLAF is vizsgálódni kezdett a gyanús közvilágítás-rekonstrukciós közbeszerzések kapcsán. Míg a magyarországi nyomozást nagyon gyorsan lezárták bűncselekmény hiányára hivatkozva, addig az OLAF elkészítette a jelentését. A Csalás Elleni Hivatal 2018 januárjában megküldte a jelentést a Kormánynak, és igazságügyi megkeresésben a Legfőbb Ügyészséghez fordult, így kénytelen-kelletlen újabb nyomozást indított a rendőrség, melyet novemberben ismét csak bűncselekmény hiányában lezártak. A napokban Hadházy Ákos parlamenti kérdésére válaszolva Polt Péter meg is erősítette, hogy ők ugyan nem vizsgálnak semmit Elios-ügyben.

Még 2018 januárjában levélben fordultam Lázár János miniszterhez, és kértem, hogy hasonlóan a 4-es metró ügyében született OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalához, az Elios-jelentést is tegyék a nyilvánosság számára elérhetővé. Lázár természetesen még csak válaszra sem méltatott, ahogyan utóda, Gulyás Gergely sem.

Nyáron az EP Költségvetés ellenőrzési bizottságának tagjaként lehetőséget kaptam az OLAF-jelentésbe való betekintésre, és az abban olvasottak alapján egyértelművé vált, hogy súlyos, rendszerszintű csalás folyt az Elios szinte valamennyi projektjénél. Egyértelművé vált, hogy a jelentés nyilvánosságra hozatalához fűződő közérdek legalább olyan jelentőségű, mint a 4-es metró esetében volt. Erre tekintettel 2018. július 20-án állásfoglalást kértem Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökétől, hogy milyen feltételekkel hozhatja nyilvánosságra a Kormány az OLAF-jelentést. Péterfalvi Attila szerint az ekkor még folyamatban lévő nyomozás érdekei miatt erre nem volt lehetőség, idézem szó szerint: „Jelen helyzetben tehát a nyilvánosságra hozatalnak olyan eljárásjogi akadálya van, amely a nyomozás lezárultáig – a Legfőbb Ügyészség nyilatkozatát figyelembe véve – nem feloldható”.

Ahogyan korábban említettem, november 6-án lezárták a nyomozást. Az adatvédelmi biztos állásfoglalásában foglalt akadály tehát már nem állt fent, ezért közérdekű adatigénylésben kértem a jelentés kiadását Polt Pétertől és Palkovics Lászlótól.

A Legfőbb Ügyészség elutasította igénylésemet, mondván, hogy az OLAF ajánlása feljelentésnek minősül, ezért az ügyiratok részét képezi, így az abba való betekintésre csak az jogosult, akinek az eljárás lefolytatásához vagy annak eredményéhez jogi érdeke fűződik. Tehát véleményük szerint európai parlamenti képviselőként Magyarországon nem ismerhetem meg az európai pénzek elsíbolását vizsgáló OLAF jelentést - Brüsszelben ezzel szemben lehetőségem volt a betekintésre, az ügyészség tehát olyasmitől tilt el, amire egyébként jogom van az EU-ban, csak épp Magyarországon nem. A magyar ellenzéki EP-képviselőket kevesebb jog illeti meg hazájukban, mint az EU-ban. 

Ennél is érdekesebb volt azonban Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) válasza. Palkovicsék ugyanis válaszukban nem sokat foglalkoztak azzal, hogy a Kormány számára elküldött jelentést kértem el, egyszerűen arra hivatkozva utasították el az igénylésemet, hogy ők nem adatkezelők. Levelükben még azt is kifejtették, hogy szerintük az európai intézmények sem hozhatják azt nyilvánosságra azt, idézem:

„az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság dokumentumaihoz való nyilvános hozzáférésről szóló Európai Parlament és a Tanács 1049/2001/EK rendelet 4. cikkének (2) bekezdése szerint az intézmények megtagadják a dokumentumokhoz való hozzáférést, ha a közzététel hátrányosan befolyásolná a többek között a bírósági eljárások védelmét, továbbá az ellenőrzések, vizsgálatok célját kivéve, ha a közzétételhez nyomós közérdek fűződik.” Továbbá konkrétumok nélkül hivatkozik a minisztérium arra is, hogy az Európai Bíróság esetjoga elismeri, hogy az OLAF vizsgálati dokumentumai lezárt vizsgálatok során is mentesülnek a nyilvános hozzáférés alól.

Az ITM levelében nem tért ki arra, hogy szerintük a 4-es metróról szóló jelentés nyilvánosságra hozatalához miért fűződött nyomós közérdek, az Elios jelentéshez pedig miért nem. Ahogyan azt sem fejtette ki, hogy miért volt adatkezelő a Kormány a 4-es metró jelentés esetén, az Eliosnál miért nem. Mindenesetre ezeket a kérdéseket feltettem Palkovics miniszternek is, várom a válaszát. A mostani levelük alapján mindenesetre a kormány vagy súlyosan megsértette az uniós és hazai jogot, amikor nyilvánosságra hozta a 4-es metró OLAF-jelentését, vagy volt valami olyan KÖZérdek, ami indokolta annak nyilvánosságát, de nem áll fenn az Elios-ügyben, vagy egyszerűen összekeverik a miniszterelnök bűnöző vejének érdekeit a közérdekkel. 

Az mindenesetre egyértelmű, hogy a kormány és az ügyészség elkeseredetten harcol az ellen, hogy a miniszterelnök közvetlen családját kínosan érintő csalással kapcsolatban bármilyen érdemi vizsgálat lefolyjon, a megfelelő szankciókat kiszabják, vagy akár csak hogy a tények nyilvánosságra kerüljenek. A magyar ügyészség, közigazgatás, minisztériumok fő tevékenysége ma nem az ország szolgálata, hanem egy köztörvényes alak, a miniszterelnök vejének mosdatása.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614614914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nick066 2019.02.11. 10:46:39

Kb. tizedjére (az önkormányzati választásokkal együtt) szavazzátok vissza ezeket a tolvajokat, legutóbb annyira volt (önként!) narancs az ország minden választási térképen, mint annak idején vörös a hazafias népfront jelöltjeitől a 70-es években. Mit a probléma akkor ?

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 11:03:37

Az általam egyébként igen kevésre becsült Hofi definiálta zseniálisan ezt a jelenséget Benedek!
"Ha nem mi lopunk, az a korrupció" !
Gondolom ha hatalmon lennétek ezeket a munkákat osztrák meg német cégek végeznék hasonló minőségben, csak drágábban, azután az alvállalkozók alvállalkozói ki sem lennének fizetve, ahogy az lenni szokott balos kormányok alatt!

n3spr3ss0 2019.02.11. 11:04:13

Kedves Benedek!
Mint szomorúan tapasztaljuk, ennek a népnek (tisztelet a kevés kivételnek) ez kell. Kapnak egy kis alamizsnát, semmire nem elég közmunkát, napi 24 órában butítást, hülyítést a vezetőtől, vidéken fenyegetést az új földesúrtól, nekik ez elég. A demokrácia, az önállóság, a szabadság nekik szitokszó.Komolyan mondom, a nyolcvanas évek közepétől soha nem volt ennyi gyomorgörcsöm a belpolitikától, mint manapság.Ez a nép nem tud élni a szabadsággal, ennek mindig kell egy külső hajcsár, ezért kaparnak megint az orosz felé. Szégyen a mai állapota az országnak.

JT_Biopower 2019.02.11. 11:17:34

Gondolom megvárják míg lesz közigazgatási bíróság, oszt majd ott jól eldöntik, hogy minden szabályos volt.

PSX 2019.02.11. 11:34:54

@Helga Beauty Salon: Mennyi pénzt kapsz azért a gyalázatért,
amit képviselsz?

mocser48 2019.02.11. 11:37:20

@Helga Beauty Salon:

Azt hiszem Hofi mondta a fajtádról, hogy "pénzérthülye"...

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 11:42:50

@PSX: @mocser48: Itt maximum benneteket fizet a Soros, csak az a baj hogy kidobott pénz tőmondatos nímandokat foglalkoztatni!
Vagy ti vagytok a Lenin által említett hasznos hülyék?

mocser48 2019.02.11. 12:02:53

@Helga Beauty Salon:

Bocs, nem tudtam, hogy te még csak pénzt se kapsz azért, hogy hülye legyél.
Akkor te az alapbólhülye kategóriát képviseled itt? :)

Kopasz Szuzukis 2019.02.11. 12:12:54

@Helga Beauty Salon: kedves eggybites agyú FIDESZ-szavazó NERtársnő! A csuti cigányvajda nem arra kapta a felhatalmazást tőletek, hogy szabadon szétlophatja az országot. Azt csak egy primitív cigány (elnézést kérek a kifejezésért a tisztességes, magyar roma származású honfitársaimtól) gondolja úgy, hogy ha a másik lop, akkor neki is szabad lopnia!
A gyurcsányék elloptak pár száz millát. Vityáék milliárdokat lopnak. És ők is hazudnak éjjel-nappal. Csak akkor nem, mikor teli pofával zabálnak.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 12:34:34

Verhetitek a nyálatokat, de a választásokon rendre bebizonyosodik hogy kiket is tartanak tolvajnak és kiket nem szabad a húsosfazékhoz engedni!
További jó vergődést ezen a többéves szaron! :D

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 12:38:00

@Kopasz Szuzukis: Azt csak egy primitív cigány (elnézést kérek a kifejezésért a tisztességes, magyar roma származású honfitársaimtól) gondolja úgy, hogy ha a másik lop, akkor neki is szabad lopnia!................

Szerintem ha ilyen választékos és értelmes mondatokra vagy képes, akkor ne akard te elmagyarázni hogy ki mit gondol, mert nem fog sikerülni.

citrix 2019.02.11. 13:02:10

Kecskére bízták a káposztát, az EU-nak utólag kellene fizetni és csak akkor ha minden korrektül, piaci alapon történt és Tiborczok, Mészárosok cégei (strómanok) nem vettek részt sem az előkészítésben, sem a beruházásban. Ha gyanúnak halvány árnyéka is felmerül, ne fizessenek, nyelje be a kormány a teljes összeget. Az ügyészség a fidesz mentsvára, érdekes lenne ha érdemi nyomozást végeznének bármely a rezsimet kellemetlenül érintő ügyben.

LebensraumamOsten 2019.02.11. 13:14:51

@Helga Beauty Salon:
Orbán király, cigány király léptet lopott lován,
körötte ég,
amerre lép,
a magyar tartomány,
:DDD

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.11. 13:43:00

@Kopasz Szuzukis: Legkozelebb vigyel szavazni meg 1 embert

ho ho ho

Mistral1011 2019.02.11. 13:51:00

Az anyázás már megy megint ezerrel: de hiába, a tények makacs dolgok...
Ugye, NERtársak!? Valahogy egyetlen írányba szól minden bizonyíték - de máséban a szálkát...
Nem arról van szó, hogy ki lopott többet vagy kevesebbet - hanem arról az ELIOS mit (és mit nem :-( csinált. Több város kidobja a p.csába az ELIOS-os baromidrága lámpákat - mert sz.rok. Erről van szó, drága barátim. És aki a sorosurat bele tudja ebbe keverni - annak döblingben vagy a Hárs-hegyen - de lenginkább karóban ülve - a helye :-(

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 13:58:34

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Legkozelebb vigyel szavazni meg 1 embert........

Ez sunyi tanács volt, mert még úgy sem nyernének! :D

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 14:06:40

@Mistral1011: Nem arról van szó, hogy ki lopott többet vagy kevesebbet - hanem arról az ELIOS mit (és mit nem :-...................

De igen! Bármennyire nem tetszik és bármennyire ti akarnátok itt tematizálni!
Egyébként egy kis adalék a posztból, hogy mi is ez a balhé egyáltalán: "az Elios-ügy OLAF-jelentésének titkolásával még azt is, hogy megismerhessük, mi is történt valójában." írja Jávor, tehát gőze sincs igazából semmiről, csak csapkod!
Egyébként ha Tiborc segédmunkás lenne egy kőművesnél akkor kitalálnátok hogy könnyebb malteresvödröt kell vinne mert az Orbán veje! Tudom hogy hülye példa, de pont rávilágít a primitív pitiánerségetekre!

VadMacs 2019.02.11. 14:13:58

@Helga Beauty Salon:
Drága NER kitartott, itt csak ti csapkodtok, két nyelvcsapás között...

Világít a torony 2019.02.11. 15:16:16

@Helga Beauty Salon: index.hu/gazdasag/2019/02/11/hodmezovasarhelyen_is_cserelni_kell_az_elios-lampakat/
Semmi látnivaló nincs.
Este.
Mert nem látni.
Soros az okozott kárt megtéríti. Vagy Gyurcsány esetleg Bajnai.
Nincs a fityesz agyhalottjaiban semmi szégyenérzet.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.11. 15:30:13

@Világít a torony: Semmilyen kar nincs...

"Hódmezővásárhelyen is ki kell cserélni az Elios-lámpákat – írja a Hvg.hu"

"írja a Hvg.hu"

ho ho ho

lassuk mit ir a hvg.hu: "A tram-train miatt kell kicserélni az Elios lámpákat Hódmezővásárhelyen"

hvg.hu/kkv/20190211_A_miniszterelnok_vejenek_lampaival_Hodmezovasarhelyen_is_baj_van_itt_pont_a_tramtrain_miatt_kell_kicserelni_azokat

Azaz a lampakkal semmi baj nincs. Csak a hvg-index probalt vmi fake newst csinalni belole.

ho ho ho

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 15:37:52

@Világít a torony: Lakossági bejelentésre Márki Zay a város költségén kicserélteti a lámpákat? Röhej!
Miről hozzak neked lakossági bejelentést? A világítást hitelesített eszközökkel lehet mérni és ha eltér a szabályostól lehet perelni! Miért nem ezt csinálják? Válaszoljak, vagy kitalálod? :D
Annyira szánalmasak vagytok, vegyétek már észre, ezek a debil balhéitok csak a saját tehetetlen hülyeségeteket leplezi le!

sas70 2019.02.11. 15:46:24

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: A lámpákkal nincs semmi baj, mert ha világítanak akkor sötét van, ha meg nem világítanak, akkor semmit nem látsz! Menj már el pár városba, ahol a lámpás gyerek cserélte ki a lámpákat és tapasztald meg személyesen!

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.11. 15:54:46

@sas70: A konkret hodmezovasarhelyi hir fake news, a lampak cserejenek semmi koze ahhoz, hogy lehet-e latni...:)

"A tram-train miatt kell kicserélni az Elios lámpákat Hódmezővásárhelyen"

A tobbit nyilvan bemondasra elhiszem barmelyik ballibbantnak, ja nem.

sas70 2019.02.11. 15:58:20

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Nem kell elhinned faszkalap, menj és csapj el egy gyalogost, mert nem fogod látni!

sas70 2019.02.11. 16:00:22

@Helga Beauty Salon: Majd pont az polgármester fog perelni, aki benne volt a buliban?!

Világít a torony 2019.02.11. 16:05:31

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Ostoba dolog hazudozni, még ostobább dolog nem érteni az olvasottakat!
„Nem megfelelő a közvilágítás a fényerősség és az egyenletesség szempontjából, ezért új lámpákat kell felszerelni a tram-train útvonalán”
Szótagoljam? A Nem, nemet jelent. Az pedig ebben az esetben a világítás minőségére vonatkozik. Persze, ha Bajnai szereltette volna azokat a lámpákat, vagy a Hadházy, akkor kíméletlen ßarozás kezdődne. Nem érzi az agyhalott sisere had, mennyire megalázó ez a szolgalelkűség. Nem és nem.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 16:06:50

Pöcsfejek bérkommentelőzhettek itt, meg a fejetekre is állhattok, de értelmes érvetek nincs!
Nyilván van a világításra szerződés, benne hogy milyen szabványos elemekből milyen paramétereket kell teljesítenie. Ha eltérne, már régen ezen rugóznátok és még én sem mondanám hogy nincs igazatok, de persze ilyenről szó sincs!
Ezzel a nem lehet látni, meg Orbán veje dumával mehettek a búsba!

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 16:09:47

@Világít a torony: A nem megfelelő sem nem jogi, sem nem műszaki kategória, úgyhogy ezzel mehetsz is tovább.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.11. 16:17:36

@Világít a torony: Lemaradt hogy zaj-peter szerint, tehat a szokasos 10%-on kivul senkit sem izgat a hir...:)

Világít a torony 2019.02.11. 16:26:05

@Helga Beauty Salon: Én látom, hogy mennyire szolgalelkű és megalázkodó az agyhalott a fityeszbagázs, de legalább itt szedd össze kicsit magad, aztán ráérsz benyalni a Főninek és a bagázsának. Annyira ostobák vagytok, hogy azt gondoljátok 5 év alatt tisztességes módszerekkel a szinte semmiből majd 400 Mrd-nyi vagyont lehet összekuporgatni? És az csak a vagyon látható része. Az agyhalott bagázs azt is gondolja, hogy pusztán ma lett probléma a ßar lámpák felszerelése. Hát nem. Évek óta tudott, hogy a súlyosan túlárazott, csalással és korrupcióval terhelt átalakítás a környékén sincs a szükségesnek. Egy hadügybe beférkőzött szovjet-kínai kettős kém nem okoz akkora kárt Magyarországnak, mint a fideszre szavazó agyhalottak gyülekezete.

arabok balrol 2019.02.11. 16:31:15

@Világít a torony: Jol van Benedek, de ez nem ok arra, hogy ti lophassatok.

Igy nem is fogtok. Marad a Fidesz.

Világít a torony 2019.02.11. 16:31:56

@Helga Beauty Salon: Én megtehetem, hogy így minősítsem. A szakmai jegyzőkönyvek a pontos és szakszerű, mérésekkel alátámasztott szakvéleményt tartalmazzák. Szóval haladhatsz a Főni segge felé tátott szájjal, lihegve.

arabok balrol 2019.02.11. 16:36:00

@Világít a torony: na akkor a beadvannyal fordulj a Polgarjeno Hivatalhoz, Koppenhagaban

Világít a torony 2019.02.11. 16:38:39

@arabok balrol: Nem apád vagyok, ezért nem Benedek. Ez csak az egyik. A másik, hogy én nem a családod vagyok, hogy lopásból éljek. Közpénzektől pedig fényévnyi távolságban éldegélek. Szóval szutyok kicsit kapd össze magad és ne az legyen életed értelme, hogy bárki helyet csak a fityeszmaffia lophasson, rabolhasson. Tudom, hogy ettől az üres fejed felrobban, de próbáld memorizálni azt a gondolatot, hogy büntetlenül senki ne fosztogathassa a köztulajdont.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 16:39:51

@Világít a torony: Én megtehetem, hogy így minősítsem. ..............

Megteheted. Másra úgy sincs lehetőséged és jó sokáig nem is lesz! :D
Ez a csúfosan megbukott ellenzék egyetlen vigasza, a fingfűrészelés!

Világít a torony 2019.02.11. 16:41:31

@arabok balrol: A faék hozzád képest egy bonyolult szerkezet.

arabok balrol 2019.02.11. 16:42:39

@Világít a torony: Csak a Fideszmaffia lophat, mert Magyarorszag jobban teljesit. Vagyis legjobban.

Majd ha vki ennel is jobban teljesit azt eloleptetjuk - a Fidesz 2. vonalbol

arabok balrol 2019.02.11. 16:46:05

kicsit sajnalom ezeket a fijatal gyerekeket, mint a Benedek, akik a rossz csapatba igazoltak, rosszkor

mennyi elpazarolt elet

De most komolyan, szerintetek honnan szerez kadereket a maszopkutya part, ahol ez a benedek dolgozik?
Mar kizarolag csaladi vonalakon tudnak embert behozni, vagy hirdetnek is pozikat?

Világít a torony 2019.02.11. 16:49:34

@Helga Beauty Salon:
"A nem megfelelő sem nem jogi, sem nem műszaki kategória"
A szakvéleményben a "nem megfelelő" minősítés az jogi és műszaki kategória. Esetedben azonban totális funkció zavarokat jelent. (Functionally malfunction)

csakegyvalaszto 2019.02.11. 18:23:21

"A világítást hitelesített eszközökkel lehet mérni és ha eltér a szabályostól lehet perelni!"

Mi a szabályos, amitől eltér? Definiáljuk már ki hibázott akkor:

- Akik a műszaki energetikai tanulmányokat készítették (Sistrade, tulajdonosa Hamar Endre aki Tiborcz üzlettársa volt akkor is és a mai napig ez nem változott)?;

- Akik a pályázatokat auditálták (INS Kft ami nem független az Eliostól, és akiknek az árajánlatát Mancz Ivette és Puskás András a Sistrade Kft ügyvezetői írták)?;

- Lázár János, aki úgy szerződött le az Eliossal 721M Ft szerződési értékkel, hogy szerződéskötéskor nem rendelkezett referenciával az Elios és a városnak még EU-s pályázata se volt akkor, sőt a tenderre kiírt közbeszerzés se zárult le még akkor?;

- A Miniszterelnökség, aki a pályázati követelményekben lehetővé tette hogy az Elios megnyerhesse az összes közbeszerzést és aki előírta, hogy milyen műszaki paraméterekkel és megtérüléssel kell létrehozni a beruházást, ami konkrétan az Elios lámpáinak élethosszára lett változtatva?

- Tiborcz István, aki így bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalást követett el 13 milliárd forint értékben, amelyet mivel nyomozás sincs valószínűleg nekünk magyar embereknek kell visszafizetni az EU-nak ha visszakéri. Nem beszélve arról, hogy bár nem ismerem az összes városban elkövetett lámpaszerelését, de pont a Hódmezővásárhelyit ismerem, és leszámítva a központot szerintem sokkal rosszabb mint a mi közvilágításunk -pedig egy kisvárosban élek-, és tényleg alig lehet látni. Ugyanez a véleményem a kecskemétiről is, mert ahhoz is volt már szerencsém.

Egyszóval 2-szer fizetik ki az emberek ezt a fantasztikus bizniszt (pedig alapvetően egyszer sem kellett volna, kifizették volna euorópai adófizetők): egyszer az EU túlárazva fizetett Tiborcznak, aztán EUR-ban visszafiszetjük a pénzt az EU-nak, majd az önkormányzatoknak fel kell kérni egy tisztességes kivitelezőt lámpacserékre, hogy az emberek este lássanak és ne legyenek balesetek (az összeget természetesen ismét kifizetve).

De ugye megtehetjük, mert Magyarország jobban teljesít, csak annyi történt hogy O. Rácheléknek összedobott a nép 13.000 Millió forintot, amivel "végre" a saját lábukon állnak.

józanul 2019.02.11. 18:29:13

@Helga Beauty Salon: Kedves Helga, az észérvek és javaslatok a libbantaknál mit sem érnek, erről már régen meggyőződhettünk. Szerintem is egyértelmű, hogy amennyiben nem teljesültek az előre rögzített feltételek a munka elvégzésekor, akkor ki kell javíttatni. Már ha nem "politikai sötétségről", hanem valódi hibáról van szó. Ha otthon elvégeztetek egy drága munkát és nem azt nyújtják, amire szerződtünk, ugyanez az eljárás: felszólítás garanciális javításra, ha nem történik semmi, akkor feljelentés.
Amúgy Jávor Benedek pont az az európai parlamenti képviselő, akinek legfőbb jellemzője "az ország szolgálata".

csakegyvalaszto 2019.02.11. 18:35:04

@Helga Beauty Salon: Természetesen a fenti hsz Neked szólt.
És a teljesség igényéért feljelentések mentek az ügyben, de a nyomozóhatóság lezárta a nyomozást. Ebben az országban nagyon régóta nincs pártatlan igazságszolgáltatás, és ez nem is volt sajnos meglepő (mármint hogy Tiborcz megússza). Bíróságig nem hagyják menni az ügyet, majd max a közigazgatási bíróságig.

Ha azért jöttél ide, hogy bosszantsd az embert, akkor jól csinálod, de egy egyértelmű bűncselekményt védesz és tapsolsz, ilyen helyre még a fizetett trollok se nagyon jönnek pofonért, mert azok is tudják hogy lopás történt. Nem égetik magukat itt védeni a mundért.
Menj inkább a családtámogatást szapuló blogokba, ott jogosan védheted a gazdidat, itt hamar belefutsz az arconb@szó igazságba... ;)

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 19:29:38

@csakegyvalaszto: Menj inkább a családtámogatást szapuló blogokba, ott jogosan védheted a gazdidat, itt hamar belefutsz az arconb@szó igazságba... ;).......

Jó hogy ezt írtad, mert már majdnem kezdtelek komolyan venni!
Nem a mundért védem,nem is a gazdim Orbán, én inkább az ilyen beszűkült tudatú ellenzékieket rühellem mint amilyen te is vagy. Annyira látszik hogy a mindenáron való kötözködés az egyetlen célotok, ha Orbán veje minden kandeláberre egy egy kis napot függesztene, tinektek az sem volna jó! Ja persze hogy feljelentettétek fajankók és ha így nézzük akkor csak nyerhettek, mert vagy perbefogják,. vagy lehet visítozni hogy korrupt az igazságszolgáltatás. Egy a baj, hogy sokan vagytok, de nem vagytok elegen! Ez a választásokon kiderült, két cikluson keresztül nyomtátok a lopnak dumát és szart sem értetek vele, ez az Elios ügyetek is több éves, de ennyire telik csak! Na mindegy, jól ellesztek ezzel a következő pofáraesésig!

csakegyvalaszto 2019.02.11. 22:39:36

@Helga Beauty Salon:
Rosszul értelmezed és rossz helyen vádaskodsz.
Korrupció nélkül oda se kerülhetett volna Tiborcz a közbeszerzés közelébe, mert nyílt versenyben nem tudott volna győzni a Tungsrammal szemben, ugyanis se referenciát, se szakmai előéletet nem tudott felmutatni, egy frissen alapult cégként csak az após politikai kapcsolata volt szemben egy szakértő céggel (aki később egyébként alvállalkozóként a szerződéses összeg 60%-ért megcsinálta a tendert, a hatályos jogszabályokba ütközve). Nos ez a szimpla korrupció.
Ezek után jött, hogy a Miniszterelnökség (irányító hatóság) a pályázatokat úgy írta ki, hogy csak az Elios nyerhet, és létrejött a fenti posztomban felsorolt bűnszervezet, amik már bűncselekményt követtek el. Máshol ezért hosszú börtönévek várhatnának sokakra, de itt nem, mert a fidesz kiépített egy rendszert, ami bármit elken.

Egyébként nem vagyok elfogult, és én is émelygek a mostanában olyan sűrűn kijövő minden áron szidjuk a másikat posztoktól. Eddig szimplán csak tehetségtelennek tartottam a mai ellenzéki pártokat, de lassan pont annyira kezdek undorodni tőlük mint a fidesztől. Helyén kell kezelni a dolgokat, a kormánynak is voltak jó intézkedései az elmúlt években élen az adójóváírással, a KATA adózással, szochó csökkentéssel, és próbálnak adni valamit a családoknak, amit én máshogy csináltam volna, de alapjaiban jó lépéseknek tartom. Engem nem is látsz hőzöngeni azokban a blogokban, akik teleszájjal szidják a fideszt bármi áron. A családokat kell támogatni, de hangsúlyozom én ezt máshogy csinálnám, viszont a szándék becsülendő.
És most jön a DE:
Összességben semmilyen pozitív intézkedése nem kicsinyíti azt a pusztítást amit az oktatás központosításával (KLIK), majd szétverésével tett/tesz és a folyamat nem áll le. A korházak egyre fenntarthatatlanabbak, és a lavina elindult már, egyre többen esnek ki a rendszerből, és nincs kellő utánpótlásuk. Jelenleg nincs annyi ápoló és orvos, ami el bír vinni a hátán ennyi kórházat/ügyeletet. Szép dolog a fejlesztés, de a műszerek nem működnek maguktól, ember kellene hozzá, és nekik annyi bér, amennyivel már nem menekülnek tömegesen nyugatra, hanem megélnek itthon is.
Fentebb említettem a korrupciót és lopást, engem pl kifejezetten zavar, hogy kitermeltünk egy Pénztáros Lőrincet, a tolvejt, meg a többi semmirekellő közbeszerzéslovagot, akik normál versenyben pillanatok alatt elbuknának. Széttorzítva a piacot működnek a helyi vállalkozások kárára...
Gyakorlatilag megerőszakolták az igazságszolgáltatást, nyilvánvaló bűncselekményeket tussolnak el, központosították a médiát propagandagyárként, nem baj ha hazugság megy, csak vezessen meg minél több embert.
Ezek után csodálkozunk, hogy emberáradatok hagyják el az országot, pont a kormány által leginkább embernek tekintendő szakmunkás fiatal rétegből, és viszik a családjukat is, vissza se néznek. Hiába hoz intézkedéseket a fiatalok gyermekvállalásáért, ha nincs a fiatalokkal szemben semmi megtartóereje az országnak...

Számomra nincs semmi szeretnivaló ebben, mélyen megvetem a miniszterelnököt és a kormányt, illetve azokat az embereket, akik lehetővé teszik neki, hogy kontroll nélküli agresszívan teljes gázzal vezesse az országot bele a betonfalba, és megvetem az ellenzéket, mert tehetségtelenek, megújulni képtelenek, hiteltelenek, nincs mondandójuk, nincs önálló gondolatuk, nincs víziójuk, és azzal, hogy megélhetési politikusokként beülnek a parlamentbe a jelenlegi rendszert tartják életben. Jelenleg abban egyet értünk, hogy ebben a felállásban sajnos sokáig lesz kormányon a fidesz, és ezt az ellenzéki pártoknak köszönheti. Remélem az összes ellenzéki párt megszűnik, szorítok az ÁSZ-nak, és a sok tehetségtelen politikus helyett megjelennek tisztességes emberek egy tisztességes pártban. Ráférne már erre az országra hogy tisztességes emberek kormányozzák, és feltárják az elmúlt 30 év minden bűncselekményét...
süti beállítások módosítása