2019. 02. 25.

Polt és a tények

polt_bohoc.jpeg
A bohóc (kép: Tordai Bence)

Polt Péter rendesen alákérdezős Magyar Nemzet-interjúban próbálja magyarázni a bizonyítványt, hogy miért is voltak képtelenek ráakadni a nyilvánvaló bűncselekményekre az Elios-ügyben, miért fél úgy Fidesz és annak a Legfőbb Ügyészségen működő alapszervezetei az Európai Ügyészségtől, és miért hülye mindenki Európában, akivel szembe megyünk az autópályán.

Szinte minden mondata aranyat ér az interjúnak, de most csak néhány az unióval kapcsolatos állításának mennék utána, amelyek jól illusztrálják, hogy az adatok szelektív használatával és szisztematikus csúsztatásával hogyan lehet a valóságnak pontosan az ellenkezőjét sugallni.

Polt az Legfőbb Ügyészség nyomozási teljesítményét mentendő az OLAF jelentések végrehajtásának kapcsán Írországot és Finnországot emlegeti. Hamár azonban idézget az OLAF éves jelentéséből, akkor nem ártana, ha ezt pontosan tenné, és nem csak szemezgetne az adatokból. Polt azt mondja, hogy Írországban és Finnországban 0 százalékban vették figyelembe az OLAF ajánlásait. Ha azonban jobban megnézi a főügyész úr, akkor láthatná, hogy Írország és Finnország együtt sem részesül tized annyi pénzzel sem a kohéziós alapokból, mint Magyarország:   Írország 1,19 milliárd euróban, Finnország pedig 1,47 milliárd euróban részesül a 2014-2020-as időszakban. Magyarország egyedül kap ugyanebben az időszakban 33,6 milliárd eurót . Magyarán a két országban gyakorlatilag alig használnak fel uniós közpénzt, szemben Magyarországgal. Ezzel (meg persze a rendszerszintű korrupció hiányával) összefüggésben Finnországban 3 ügyben, Írországban pedig 2 ügyben folyt OLAF vizsgálat, de ebből egyet még nem zártak le (15-ös ábra az OLAF jelentésében).

img_1274.jpgMagyarország esetében eközben 20 ügyről még nem döntött az ügyészség, és a 17 eldöntött ügyből  is kevesebb mint a felében 8 ügyben emeltek vádat, 9-ben egyáltalán nem. Tehát az összes ügyek száma is tizedannyi az említett országokban, mint Magyarországon. Arról nem is beszélve, hogy ha jobban megnézzük a 14-es ábrát is, akkor láthatnánk, hogy az OLAF vizsgálatok pontosan 0,00%-ban érintették a kohéziós alapokat ebben a két országban.

img_1273.jpg

Ezzel szemben Magyarországon a teljes kohéziós alap költségvetésének közel 4%-át (3,92%) érintik az OLAF ajánlásai, ami egyébként az Uniós átlag 10-szerese. és az Unióban a legrosszabb mutató! Még Románia és Bulgária is jobban teljesít nálunk.

És egyébként ha megnézzük közelebbről, akkor az is látszik, hogy sem Finnországgal, sem Írországgal szemben nem indult OLAF vizsgálat 2017-ben, viszont csak Magyarországot érintően 10 nyomozás is indult. (4-es ábra)

img_1272.jpg

Végezetül: mindig is világos volt, hogy Magyarországon a korrupcióval kapcsolatban egyetlen mindent felülíró szabály van. Az, hogy ez állami monopólium. A kormány meg a hatóságok szigorúan fellépnek a korrupció privatizálásával szemben. Itt a Fideszen kívül senkinek nincs joga lopni. Éppen ezért - és persze a statisztika kozmetikázása végett - az ügyészség eljár a kishalak ellen, azokkal szemben, akik saját szakállukra űzték a szakmát, vagy fideszesként eltérítették a közpénzek elcsalását a saját zsebük irányába. De a rendszer részét képező intézményes korrupcióval szemben Polt Péter soha, egyetlen érdemi lépést sem tett. Azok az ügyek érinthetetlenek és érintetlenek.

És még egy megjegyzés: az Európai Parlament választott politikai szerv, annak Költségvetési ellenőrző bizottsága is politikai szerv , mindig az volt, és mindig az is marad. És ezeknek a politikai szerveknek éppen az a feladatuk, hogy ellenőrizzék a szakmai alapokon működő hatóságokat. Ezért van beszámolási kötelezettsége az ügyészségeknek és a Legfőbb Ügyésznek, az ÁSZ-nak vagy az ombudsmannak az Országgyűlés felé. Ez a népszuverentiás elve. Tehát, ha Polt Péter azt várja, hogy az EP-ben ne végezzenek politikai munkát, ahhoz, hogy együttműködjön az uniós parlamenttel, akkor Polt Péter nem csak hogy soha nem fog az EP-vel együttműködni. De ez azt is jelenti, hogy megkérdőjelezi a népszuverenitás elvét, és nem hajlandó az európai állampolgárok választott testületének, az Európai Parlamentnek az ellenőrzési jogosítványait elfogadni. Végső soron  nem kíván beszámolni a főügyész a népnek. Ami elég világos üzenet arról, hogy a népfelség helyett kinek fennhatóságát tekinti magára nézve kötelezőnek. Csak akkor itt nem az EP pártpolitizál, hanem Polt Péter. 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr7814651217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2019.02.25. 17:52:10

Inkabb Poltnak hiszek, mint Benedeknek.

illaim 2019.02.25. 18:09:46

@dunántúli gyerek: Helyes! te mint fidesstálib óvakodnod kell a tényektől, mert megzavarhatják a tisztánlátásod! LOL

Kis kiváncsi 2019.02.25. 18:25:04

@dunántúli gyerek: Hát igazad van mert ha nem lenne akkor kiderülne eddig végig hülyének néztek és átvertek.

kvadrillio 2019.02.25. 18:42:30

Magyarország
A kommunizmus áldozataira emlékeztek
Írta: Euronews • A legfrissebb fejlemények: 25/02/2019 - 17:37

BOCSIKA.......DE AKKORIBAN NEM FAGYTAK MEG A MAGYAROK A SAJÁT LAKÁSAIKBAN !!!

LebensraumamOsten 2019.02.25. 19:17:58

@dunántúli gyerek: Jó, hát igencsak egyértelmű, hogy polt egy bűnöző és te mint távoli tettestársa mosdatod őt és a rezsimet, hisz anyagi (a lopott lóvéból kaptok fizetést, hogy hazudjatok a kormányt védve) és büntetőjogi érdeked (csak polt és bandája hajlandó szemet hunyni a bűnpártoló, az igazségszolgáltatás alapcéljával homlokegyenest ellenkező irányú tevékenységetek felett) fűződik a szerecsenmosdatáshoz. Ehhez képest a véleményed kb annyit ér, mintha egy kecskét kérdeznénk meg arról, hogy hová tűnt a fazék káposzta. Na vajon hová?

dunántúli gyerek 2019.02.25. 19:29:44

@LebensraumamOsten: Hat igencsak egyertelmu, hogy a lippsiknek nehez evuk lesz. Benedekbol iden se lesz ugyesz.

kvadrillio 2019.02.25. 19:51:46

Schmidt Mária azt ígérte, kigyógyítja Európát a kommunizmusból, és ehhez "van elég anyagunk"

:o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Etniez 2019.02.25. 19:55:43

Még a leghülyébb fideszes is tudja, hogy miről szól a sztori, de azért köszönjük Benedek, hogy összefoglaltad.

Attilajukkaja 2019.02.25. 19:57:53

Kedves Benedek!
Ne hagyd magad, mert milliók állnak mögötted. Még akkor is, ha Magyarországon mást hazudik a NER. Sokan értékeljük a munkádat és szorítunk neked!

@dunántúli gyerek:
"egyertelmu, hogy a lippsiknek nehez evuk lesz. "
Szerintem is egyértelmű. De ezt is túléljük. :o)))

Etniez 2019.02.25. 20:00:57

@Etniez: Helyesbítek, a leghülyébb fideszes is, mínusz Dunántúli gyerek.

Etniez 2019.02.25. 20:04:29

@Attilajukkaja: Pontosan! Többen vagyunk mi, rendes emberek és igen, nehéz évek várnak még ránk. De biztosan tudjuk, hogy milyen ilyen rendszer bukik egyszer, ez is fog, kivárjuk.

Attilajukkaja 2019.02.25. 20:06:00

@Etniez:
"Még a leghülyébb fideszes is tudja, hogy miről szól a sztori"
És miről?????
Sorosról meg a migráncsokról, ahogyan a kormánypropaganda nyomja ezerrel? Vagy arról, hogy hová is akarunk tartozni: az oroszokhoz vagy a a progresszív Európához?

Attilajukkaja 2019.02.25. 20:09:28

@Etniez:
"Többen vagyunk mi, rendes emberek és igen, nehéz évek várnak még ránk."
Szerintem is így van. A magyar emberek többsége rendes, csak tudni kell bánni velük/velünk.

"De biztosan tudjuk, hogy milyen ilyen rendszer bukik egyszer, ez is fog, kivárjuk."
Nem tudom, én hol várom ki, de leginkább az izgat, hogy a gyerekeink, az unokáink hol fogják kivárni. :o)

Etniez 2019.02.25. 20:49:35

@Attilajukkaja: Nekem van egy ismerősöm, Facebookon nap, mint nap nyomja a legostobább fideszes butaságokat, mindenhová bekommentel, rossz nézni, pedig alapvetően nem hülye.

Etniez 2019.02.25. 20:55:31

@Attilajukkaja: Én Londonban várom ki, hogy véget érjen a suttyók maffiájának uralma. Sajnos egy agresszív, ostoba kisebbség túszul ejtette Magyarországot egy jó képességű Don vezetésével.

élhetetlen 2019.02.25. 21:44:58

@dunántúli gyerek: „Benedekbol iden se lesz ugyesz”, Mészáros Lőrincből nem lesz többé gázszerelő, tehát kerek a világod. Ennyi kell neked a boldogsághoz.

sumes67 2019.02.25. 21:48:02

@dunántúli gyerek: kik azok a lippsik?
(Hány nicknéven tolod? Mindet külön fizetik?)
Ja, szerelmeid: Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

John Brennan 2019.02.25. 22:09:05

"De ez azt is jelenti, hogy megkérdőjelezi a népszuverenitás elvét, és nem hajlandó az európai állampolgárok választott testületének, az Európai Parlamentnek az ellenőrzési jogosítványait elfogadni."

Nagyon helyes!
Elég abból, hogy Magyarország szuverenitásába tovább sértegessék mindenféle legitimáció nélküli szervezetek. Mert tévedés, hogy az EP-nek bármilyen jogai lennének Magyarországon belül. Általános európai ügyekben van csak illetékessége.

Etniez 2019.02.25. 23:35:55

@John Brennan: például az uniós pénzek ellopásában lenne nyomozati köre...

John Brennan 2019.02.25. 23:48:40

@Etniez:
Abban van most is. Pályáztatásra, elosztásra, ellenőrzésre megy el a pénzek 10%-a.

Etniez 2019.02.26. 04:04:17

@John Brennan: nincsen nyomozati jogköre, ezért van még szabadlábon Tiborcz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.26. 05:58:58

Szerintem ne segítsük Sorosék kampányát, szóval helyesen döntött Polt, amikor udvariasan elutasította a liberálisok meghívását.

nu pagagyí 2019.02.26. 06:10:18

Nem csodálom, hogy Polt nem ment el a raportra. Mit is keresett volna az intézményes korrupció apró fogaskereke egy olyan helyen, ahol azt feltételezik róla, hogy komolyan veszi alkotmányos feladatát? Mégis mit mondott volna? Én csak egy csicska vagyok, a döntéseimért nem felelek, fentről kapom az utasításokat? Szánalmas lett volna.

Zionnépe 2019.02.26. 06:23:34

@sumes67: Ne told túl, akkoriban mindenki, aki nem szimpla melós volt mszmp tag volt. Nem feltétlen saját meggyőződésből.

@MAXVAL bircaman közíró: Nem egy szimpla meghívás volt, ne ferdítsd el. Persze elsőre nem beidézték, de sor fog még arra is kerülni. Egyelőre csak hápognak a pimaszságán, hogy volt pofája elsunnyogni a dolgot és "meghívásként értelmezni" a rapportot :) !

morgo1229 2019.02.26. 06:34:26

Ott befejeztem az olvasast, hogy a blogger azt hiszi, hogy a kohezios alap az egyeduli EUs penz. Minek bloggolni ha nem vagy felkeszulve ?

samot1 2019.02.26. 07:21:25

@sumes67: Köszi a listàt!
Helye lenne minimum a Fidesz székhàz falàn is!:)

HaD 2019.02.26. 07:28:53

@sumes67: és akkor még a családi kapcsolatokról szó sem esett...no meg arról hogy egy szervezett hazaáruló banda tudatos hatalom átmentésének szerplőiről van szó...a bibóban erre kiképzett(majd oxfordban a "gci" soros pénzén tovább fejlesztett)bagázsból csinálták meg nekünk az "elitet":(:(

HaD 2019.02.26. 07:34:01

Tisztelt Jávor Úr! Kedves Benedek!

Minap írt az eju egy kis szösszenetet HIVATALOSAN amiben leírják hogy azorbán propaganda milyen mértékben hazug. Ennek megfelelően ha már az ügyészkedésnél tart, legyen szíves árulja el- mint EP tag is-hogy miért nem tesz feljelentést közpénz szándékos vagy hanyag eltékozlása (itt elég az ismeretlen tettes is) vagy rémhírkeltés bűntettében????????? Mindjárt ki is próbálhatná hogy mi hogy működik az itthoni meg az ejus bűnfelderítésben:):)

HaD 2019.02.26. 07:35:17

@morgo1229: :):)...mert ejus képviselő

Ranó Matyi 2019.02.26. 07:43:23

@MAXVAL bircaman közíró: egyszer sem cáfolt lista, zsidó. Melyik nem volt ezek közül KISZ vagy MSZMP tag? Orbán még büszkén mondja is. JHa nem büszkén, hogy komcsi volt. Hát így, zsidó

HaD 2019.02.26. 07:45:50

@Etniez: ..ha a választásokon a szerver szoba kulcs Nálad lenne Te is "jó képességű Don" tudnál lenni:)...így aztán jobb ha hosszú távra rendezkedsz be....ezek piti kis törtető sutyernyákok akiknek a képessége annyiban kiemelkedő hogy semmiféle morális megfontolásuk sincs(nota bene a másik fél az meg ennek az "elitnek" szó szerint a másik fele)....kaptak egy kis kiképzést anno a bibóban stumpf keze és felügyelete alatt(aki naponta jelentett az apósának az akkori belügyminiszternek) aztán eljátszhatták a népnemzeti lánglelkű ifjú forradalmár szerepet...és ez a szociaban kollaboráló de minimum némán kussoló tömegek(akik ma orbáncék szavazó bázisa) egy alap szociológiai attitűd miatt megtépve magukon a ruhát tapsikolnak a megváltónak:)...ez egyszerű kompenzálás amit valszeg bekalkuláltak akik kitalálták a "rendszerváltást" nekünk:)

HaD 2019.02.26. 07:53:46

@Ranó Matyi: khmmm...az említett(bibsi) kapcsolatrendszerükről és irányultságukról valóban nem sok szó esik:)...pedig hogy idézzem a főokoskát "ne azt nézzék amit mond,hanem amit csinál..." és ez valóban így is van,a cinizmus csúcsa,de a tettei magáért beszélnek....lfszt antiszemita ez mint aminek láttatni akarják(bár ő maga ezt folyton cáfolja szóban és tettben) csak azért hogy a népnemzeti álarca megmaradjon...erre jó az agitpropos csapat...totális manipuláció...de nagyjából így működnek a hatalmak.

Willkommenskultur 2019.02.26. 07:55:34

szomoru nap virradt ma a lippsikre

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.26. 08:22:18

@Ranó Matyi:

Maga a lista demagóg. Plusz pl. hiba Kövér. Sose volt MSZMP tag.

paaj 2019.02.26. 08:49:33

@MAXVAL bircaman közíró: Tényleg? A tényeket cáfolta? Ki, te szerencsétlen? :)

illiberális 2019.02.26. 09:04:33

"Itt a Fideszen kívül senkinek nincs joga lopni." Ha jól értem az a probléma hogy csak a fideszesek lophatnak? Tudom nagyon régen volt már a Metróépítés de mintha ott is találtak volna pár százmilliárdnyi lopást ezek a derék EU ellenőrök. Ott sem csuktak le senkit vagy rosszul emlékszem? Szerintem meg: A politikusokon meg a hozzájuk kötődő sleppen kívül senkinek sincs joga lopni. Az más kérdés hogyha a FIDESZ van hatalmon akkor nem az ellenzékiek lopnak ezért épp itt az ideje már egy ellenzéki győzelemnek hogy végre ők is lophassanak. Hofi is kommunista volt de ma is érvényes mondása: "Korrupció az amiből engem kihagynak" A korrupció szót nyugodtan helyettesíthetjük a lopás szóval.

chrisred 2019.02.26. 09:19:56

@John Brennan: Szerintem kevered a nemzeti szuverenitást a népszuverenitással. Amúgy az uniós támogatások felhasználásának ellenőrzése európai szintű ügy, az európai adófizetők elvárják az uniós szervezetektől, hogy hatékonyan tegyék. Például ne hagyják, hogy az Orbán által kapott támogatások felhasználásának jogszerűségét egyedül a jóhaver Poltnak legyen módja ellenőrizni.

chrisred 2019.02.26. 09:21:00

@Zionnépe: Nem meggyőződésből, törtetésből.

Etniez 2019.02.26. 09:21:48

@Willkommenskultur: Vigasztaljon, hogy nem tart örökké.

Etniez 2019.02.26. 09:22:45

@illiberális: Ezzel pont Polt alkalmatlanságát mutatod ismét, sokadik eset, hogy az EU ellenőrök találnak valamit, mégsem kerül börtönbe senki. Se szoci, se fidesznyik.
Monnyonle!

chrisred 2019.02.26. 09:26:07

@Etniez: Pont ezt akartam írni. Ugye, hogy kellett volna európai ügyészség a ballibek elszámoltatásához? Ha már arról lekéstünk, az utódaik elszámoltatásához adjuk meg ezt az esélyt magunknak.

Willkommenskultur 2019.02.26. 09:35:50

@Etniez: "sokadik eset, hogy az EU ellenőrök találnak valamit, mégsem kerül börtönbe senki"

Az EU ellenorok is korruptak, bakker Juncker a bizottsag fonoke!

A penzmosos Juncker: www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/economy/20170529STO76260/juncker-don-t-measure-my-credibility-on-the-basis-of-my-tax-past

www.taxjustice.net/2015/01/30/jean-claude-juncker-tax-haven-luxembourg-picture/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.26. 09:55:13

@paaj:

Bárki aki tudja kik szerepelnek rajta.

"Kövér László – MSZMP tag"

Ez eleve nem igaz.

Aztán pártvezetőket egybemos mezei párttagokal. Még a nem-párttag Schmitt Pál is bele van téve.

Aztán nagyhtalamú embereknek állít be egyszerű KISZ-tagokat.

Ráadásul a pártvezetők közül pont Pozsgayt pécézi ki, aki belső ellenzék volt.

Willkommenskultur 2019.02.26. 10:05:23

@MAXVAL bircaman közíró: "Ráadásul a pártvezetők közül pont Pozsgayt pécézi ki, aki belső ellenzék volt."

Meg az MSZP elso elnoke, muhaha.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.02.26. 10:40:54

Polt-beat

Jól telik most ez év tele,
Dolgom alig, zsebem tele,
S Főnök bár közpénzben jól túr,
Elsikálom én, a Polt úr!

Legeslegfőbb ügyész vagyok,
S bűneim bár elég nagyok,
Fő, hogy Orbán Viktor szeret,
S nem furdal lelkiismeret!

(pávatánc!)

illiberális 2019.02.26. 10:47:48

@Etniez: Én egy szóval sem írtam hogy Polt alkalmas, nyilvánvaló hogy FIDESZ "katona" és az is nyilvánvaló hogy politikai pártoktól teljesen független és megfelelő tapasztalattal rendelkező szakember kellene az ügyészség élére. Van ma még ilyen Magyarországon? Egyébként ha valamilyen "földöntúli csodával" bekerülne Polt helyére egy ilyen szakember szerinted hány hónap alatt csinálná ki a Fidesz?

John Brennan 2019.02.26. 11:10:57

@chrisred: Jelenleg is túlellenőrzött és agyonbürokratizált a rendszer. Hazugság, hogy nincs EU-s szintű ellenőrzés. Ehhez nem kell semmilyen ügyészség.

Willkommenskultur 2019.02.26. 11:21:22

@illiberális: "nyilvánvaló hogy politikai pártoktól teljesen független és megfelelő tapasztalattal rendelkező szakember kellene az ügyészség élére."

Pont annyira fuggetlen Polt, amennyire az ugyeszsegi tv. megkivanja. Ennyi.

Willkommenskultur 2019.02.26. 11:22:52

Az hogy legyen kozos ugyeszseg marhasag, semmi jo nincs benne nekunk.

Inkabb vigyek el a bortontoltelekeinket kotelezo kvotaval, es integraljak oket.

Willkommenskultur 2019.02.26. 11:23:29

@MAXVAL bircaman közíró: En azt hittem Nyers Rezso vilaghiru komikus volt.

chrisred 2019.02.26. 11:41:40

@John Brennan: Következmények nélküli ellenőrzés van, lásd Elios ügy. Ha kibukik a panama, az uniós szervek csak a támogatást tudják megvonni. A felelősök meg vállat rándítanak, kifizettetik az adófizetőkkel az alkotmányos költséget, majd újra próbálkoznak, hátha legközelebb jobban sikerül.

chrisred 2019.02.26. 11:43:38

@Willkommenskultur: A 199 börtöntöltelékre gondolsz? Ilyen rosszat semmilyen országnak nem kívánok.

John Brennan 2019.02.26. 12:14:02

@chrisred:
Nem volt panama az Elios ügyben, a vizsgálat egyedül a pályázati kiírást kritizálta. Ami lényegtelen formai kérdés. A beruházás megvalósult, olcsóbban, mint Ausztriában vagy máshol.
Te tudod egyáltalán, mit jelen a panama????

chrisred 2019.02.26. 12:25:26

@John Brennan: Persze, hiszen a négyes metrónál is csak hasonlók történtek. :)

Willkommenskultur 2019.02.26. 12:27:49

@chrisred: Hasonlit, de 3/4 millio eurot azert lenyult a hivatalban levo ballipsi miniszterelnok cege metro-tanacsadasra.

Azaz megsem volt az olyan hasonlo.

chrisred 2019.02.26. 12:33:01

@Willkommenskultur: Tiborcz haverja meg a tanácsadó volt, aki a közbeszerzési kiírásokat az Eliosra szabta. Azaz mégis hasonló.

Willkommenskultur 2019.02.26. 12:39:08

@chrisred: Tiborc haverja (mi az hogy haverja, az vmi jogi kategoria?) azt csinal amit akar, mert nem Magyarorszag miniszterelnoke, nem tudom ezt igy erted-e.

chrisred 2019.02.26. 12:46:03

@Willkommenskultur: Akkor most javítalak: Medgyessy évek óta nem volt már hivatalban lévő miniszterelnök. A volt kormányfő részesedése egy cégben nagyjából olyan jogi kategória, mint a hivatalban lévő kormányfő vejének a haverja. :)

chrisred 2019.02.26. 12:47:44

@Willkommenskultur: Egyébként jól irtad, azt csinálnak, amit akarnak, és nem azt, amit a jogszabályok megengednek.

LebensraumamOsten 2019.02.26. 12:54:15

@dunántúli gyerek: Így vagy úgy de lógni fogtok egytől egyig. Élvezd ki azt a kis időt ami még hátravan, mert ha eljön a perc már bánni fogod, hogy nem élted ki magad.

Willkommenskultur 2019.02.26. 13:00:42

@chrisred: Keso.

Minden balliba miniszterelnok koztorvenyes bunozo volt, papirral.

Feri, Megyo, Horn, buszkek lehettek rajuk.

Es meg hulyek is, Dobrevet fogjak inditani, besza-behu.

chrisred 2019.02.26. 13:12:03

@Willkommenskultur: Én nem szoktam leszűkíteni a ballibákra, nálam az összes gengszterváltó ugyanaza kategoria.

nemecsekerno_007 2019.02.26. 14:13:03

@sumes67: Jajj az a szokásos összemosás :))))) Hát persze, a fél ország MSZMP-tag volt, mert kellett. A különbség annyi, hogy ezek a drága demokrata arcok a rendszerváltás után is azok maradtak, csak egy betűt vettek ki belőle :))))) Arról már nem is beszélve, hogy pénzre is váltották a korábbi hatalmukat.
Gyönyörű példa Dobrev elvtárső legutóbbi coming-out-ja. A bűnbánó kommunista. Ja nem!!!! Muhahahaha!!!!! :)))))))

chrisred 2019.02.26. 14:25:12

@nemecsekerno_007: Ez meg a szokásos szerecsenmosdatás. Az Ellenzéki Kerekasztalnál összenőtt, ami összetartozott.

Helga Beauty Salon. 2019.02.26. 14:35:09

@chrisred: Ez meg a szokásos szerecsenmosdatás. .......................

Ez meg színtiszta rasszizmus!

Helga Beauty Salon. 2019.02.26. 14:38:41

A poszt és a kép láttán lenne egy kérdésem Benedekhez és Bencéhez.
Fiúk, ti mikor fogtok felnőni végre?

Helga Beauty Salon. 2019.02.26. 14:45:24

@LebensraumamOsten: Így vagy úgy de lógni fogtok egytől egyig............

Te a Hősök terén aludtál megint? Téged is meg az itt szintén akasztgatni akaró félkegyelmű forradalmárt is szívesen megnézném egyszer élőben.
Nem, nem bunyózás céljából ne aggódj, csak kíváncsi lennék milyen délceg terminátorok lehettek! :D

nemecsekerno_007 2019.02.26. 15:03:58

@chrisred: Akkor viszont vissza kell menni odáig, nem elég a "börtönbe a tolvaj Fidesszel" szöveg.....
süti beállítások módosítása