2013. 11. 08.

"Csaltam, hazudtam, törvényt sértettem - az Orbán-kormánynak még jó leszek"

Rémálom a zöldhatóságnál XI.

Megvan a politikai körökig is elérő nyelvvizsgabotrány első áldozata: az adatnyilvánosságért és az átlátható kormányzati működésért vívott harcban eltűnt Tolnainé Szatmári Katalinnak, az OKTVF főigazgatójának a nyelvvizsgája - legalább is az érintett hölgy hivatali önéletrajzából. Az országos zöldhatóság vezetőjének szakmai előélete egyre jobban hasonlít Kaya Ibrahim üzleti ügyeihez - az illetékes miniszternek sürgősen le kellene vonnia az eset személyi konzekvenciáit.

tolnainé_1.jpgFazekas miniszter kitünteti legmegbízhatóbb áldiplomás, álnyelvvizsgás áldoktorát

Az Országos Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) a legfontosabb hatóságok egyike Magyarországon: kulcsszerepe van a környezetvédelmi engedélyezésében, a zöldadók és bírságok kivetésében. Működése gazdasági erőviszonyokat befolyásol és évente sokmilliárd forintnyi közpénzt érint - ennek a hivatalnak az élén csak feddhetetlen, morálisan támadhatatlan és szakmailag felkészült ember állhat.

Az OKTVF főigazgatója Tolnainé (hivatalos dokumentumok szerint Dr.) Szatmári Katalin. Tolnainénak tudományos doktori címe van - vagy nem (a ma hozzáférhető információk alapján inkább nem: egy álegyetem áldoktori címét használja, sosem rendelkezett akkreditált felsőoktatási intézmény által kiadott doktori fokozattal).

Tolnainé villamosmérnök-informatikus - vagy nem (a ma hozzáférhető információk alapján inkább nem: korábbi önéletrajza szerint szerint alapdiplomája a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Villamosmérnöki Karán szerzett villamosmérnök informatikus végzettség, ám az intézményben sem Villamosmérnöki Kar nem létezett soha, sem pedig villamosmérnök informatikus képzés nem folyt - sem abban az időszakban, amikor Tolnainé oda járt, sem máskor. Miután ezt észrevételeztem, váratlanul megváltozott az önéletrajza, a végzés éve 2004-ről 1999-re módosult, a kar neve Villamosmérnök és Informatika Karra, de sajnos egyáltalán semmilyen kara nem volt a Kandónak a jogutód Óbudai Egyetem válasza szerint, és villamosmérnök-informatikus képzés sem zajlott soha. Az is nehezen hihető, hogy valaki öt év pontossággal nem tudja belőni a saját egyetemi végzésének időpontját)

Tolnainénak  angol középfokú C-típusú nyelvvizsgája van - vagy nem (a ma hozzáférhető információk szerint inkább nem: a nyelvvizsgabotrány kitörésének napjaiban a hivatalos önéletrajzából eltűntek a nyelvvizsga meglétére utaló passzusok - itt a korábbi és az új önéletrajz)

Tolnainé vezetése alatt az OKTVF működése jogszerű - vagy nem (a ma hozzáférhető információk szerint inkább nem: a közelmúltban az adatvédelmi hatóság és az ombudsman vizsgálata is jogsértéseket tárt fel a hatóság működésében).

A kreatív önéletrajzírással kapcsolatos különféle lódítások, illetve az adatvédelmi és az ombudsmani elmarasztalások egy civilizált európai országban egyenként is bőven elegendőek lettek volna egy állami főtisztviselő menesztéséhez. Tolnainénak azonban a jelek szerint biztos helye van: úgy tűnik, nem tud akkorát hibázni, ami egyéb szolgálatait feledtetné. (Csak emlékeztetőül: Schmitt Pál volt köztársasági elnöknek ennél sokkal kevesebbet néztek el.)

Az Orbán-kormány már többször bebizonyította, hogy a politikai hűséget többre értékeli a morális tartásnál, és nem sokat ad a dekadens polgári világ olyan elvárásaira, mint a kikezdhetetlen szakmai előítélet vagy az igazmondás. Ugyanakkor egy állami főhatóság talán még a miénkhez hasonló narancsköztársaságokban sem működhet úgy, hogy az első számú vezetője csupán egy áldoktori címet, egy megkérdőjelezhető körülmények között szerzett diplomát és egy nem létező nyelvvizsgát tud felmutatni. A környezetvédelemért felelős minisztertől Tolnainé haladéktalan eltávolítását követeljük, és egy olyan alapos vizsgálatot, amely feltárja, milyen visszaéléseket eredményezett az Orbán-komány önéletrajzhamisító hatósági vezetőjének hivatali működése.

Bonus track: aki élőben is akarja látni a főigazgató asszonyt, itt egy videó, a korábbi, Kvittek Zrt-s időkből (amelyekről korábban már írtam), amelyben a zöldhatóság vezetője egy akkora szőrmebundában nyilatkozik, hogy majd agyonnyomja

https://www.youtube.com/watch?v=Xjj6y1nl2Z4

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr245620088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grin 2013.11.08. 20:10:40

Nem szeretnék kínos pillanatokat okozni, Benedek, de én is a Kandón végeztem, az informatikán, villamosmérnöki diplomával. Az informatika óbudán volt a Lajos utca melletti épületben. Emlékeim szerint mi voltunk az utolsó évfolyam aki, bár informatikán végzett, de még villamosmérnöki papírt kapott, 1993-ban. Nem tudom, a többi állításod is hasonló-e, de mindenesetre elgondolkodtató.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2013.11.09. 00:42:05

Idézzük:"Villamosmérnök kar nem volt soha." Szóval informatikai kar ettől még lehetett. Mondjuk ha egyszer az ember letesz egy államvizsgát, annak pontos évére szokott emlékezni? pláne egy önéletrajzban...

pedes75 2013.11.09. 08:01:14

Jávor, inkább arról írjál, mennyiért vásárolt meg Bajnai, mennyiért árultad el a pártod és a szavazóidat, hogy összefeküdj azzal a brigáddal, amelyik ellen a választásokon még hörögtél.

Olcsó politikai prosti vagy, ha lenne benned egy szikrányi becsület, a szádat nem mernéd ezek után kinyitni.

murok 2013.11.09. 10:28:01

@grin: Ohm... Hat nekem csak az apam vegzett a Kandon, en talan egyszer neztem meg, hogy eszik-e vagy isszak, de szerintem a budos eletben nem volt se villamosmernoki, se informatikai kara. Az Obudai Egyetemnek van egy Kando Kalman Villamosmernoki Kara, ami a volt BMF hasonlo nevu kara, ami a volt Kando Kalman Muszaki Foiskola, stb. Hogy itt indult villamosmernoki, informatikus szak az tobb mint valoszinu, csak a szak es a kar ket nagyon kulonbozo valami.

Mondjuk igy hirtelen nem tudnam eldonteni melyik a kinosabb a Kandonak, ha ez a spine csak visszael a nevevel, vagy ha tenyleg ott vegzett. Bar ez utobbit nem tartom valoszinunek; 45 evesen valaki csak ugy, hirtelen felindulasbol elvegez egy villanyszakot ugy, hogy azon kivul effektive semmilyen, de tenyleg semmilyen vegzettsege nincs? Nem kifejezetten eletszeru.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2013.11.09. 11:01:20

Olvassátok már el pontosan, a Kandónak (mint főiskolának) _semmilyen_kara_ nem volt.

2013.11.09. 11:04:22

@pedes75: Ismert módszer a fideszmédiából, hogy amikor valami nagyon kínos, akkor a hírhozó személyét kezdik el mocskolni.

Na idefigyelj, kishaver! Bajnai semennyiért nem vásárolta meg se Jávort, se másokat, ne magadból indulj ki. Se Jávor, se a PM többi tagja nem árulta el a pártját, mert az a párt belőlük éppúgy állt, mint azokból, akik maradtak. Politikai véleménykülönbség alakult ki, kiléptek és új pártot alapítottak, mert szerintük éppen így jártak el helyesen. Ehhez joguk van és ez a világtörténelemben már ezerszer megtörtént. A most a Fideszben ülő volt kisgazdákkal pontosan ugyanez történt, úgy hogy velük foglalkozzál inkább.

Nem összefeküdt, hanem szövetséget kötött. Valóban volt véleménykülönbség korábban mind Bajnaival, mind az MSZP-vel, ennek ellenére ezt kellett tenniük. Ennek két fő oka volt:

1. A drágalátos vezéred által kiagyalt választási rendszer, amely erre kényszeríti az ellenzéket

2. A drágalátos vezéred által művelt országrombolás, amely magasan űberelte mindazt, amit a korábbi kormányok elkövettek. Ennek a kormánynak a megbuktatása az ország, a nemzet érdeke, még ha nagyon sokan ezt nem ismerik fel.

Sokkal inkább te vagy politikai prosti, akit néhány nemzeti lózunggal, trafikkal, földdel, kaszinóval ki lehet fizetni, aki szemet huny afelett, hogy Orbánék az országot egy maffia karjaiba taszítják, hogy szorgalamasan építik a putyini "demokráciát".

2013.11.09. 11:17:24

@ZöPö_: Én nem szeretem ezeket teljesen lógva hagyni :)

nagymakki 2013.11.09. 11:24:18

Benedek,Benedek!!! Mi lesz így veletek :)

VanDooRock 2013.11.09. 12:55:05

Nem akarom Benedek megbántani, de vagy megvezették, vagy hülyeségeket írogat, mert vagy félt tucat ismerősöm, rokonom végzett a Kandón villámsomérnők illetve informatikai karon... amúgy meg óvatosan az ilyen dobálódzással, nehogy napvilágot lásson egy-két Benedekre kínos tény... haverok, buli és fanta... :)

jávor benedek 2013.11.09. 13:52:37

@VanDooRock: @grin:

Én abból tudok kiindulni, amit hivatalosan nyilvánosságra hoznak. Az Óbudai Egyetem válasza szerint a Kandó nem kari rendszerben működött, így nehezen lehetett bármilyen kara.

docs.google.com/file/d/0Bxf7REo5G6GHd2M2TUhLTW1yMjA/edit?usp=sharing

Az persze lehet, hogy az Óbudai Egyetem engem direkt félretájékoztat, vagy hogy a "nem kari rendszerben működött" az nem jelenti azt, hogy nem voltak karai. A dolog egyébként végtelen egyszerű lenne. Ahelyett, hogy bajnaiznának meg vádaskodnának, egy diplomamásolat és egy nyelvvizsga-bizonyítvány egyszerű nyilvánosságra hozatalával le lehetne zárni ezt az egész sztorit. Ez annyira egyszerű, hogy a tény, hogy nem teszik meg, önmagában valószínűsíti, hogy valami nincs rendben.

Sola Scriptura 2013.11.09. 19:15:58

Khm, én is Kandós voltam, és valóban SEMMIFÉLE KAR nem volt ott (90-es évek közepe). SZAKok voltak. Alkatrész, híradásipari, talán mikroelektronikai, stb. Aki Schnöller profnál szigorlatozott villanytanból, az feltehetően még évekig emlegette azt a napot, így elég valószínűtlen volna, hogy az évre sem emlékszik.

Ugyanakkor:
Akkoriban alakulgatott a Budapesti Műszaki Politechnikum (ha jól emlékszem a nevére), ami 5 főiskola összeborulása volt, mindegyik külön profillal működött, de egy csomó tárgyat közösen hallgattunk. Ez lett aztán a Budapesti Műszaki Főiskola elődje (ez már karokkal működött, a Bánkiból lett a gépészkar, a Kandóból a villamosmérnöki kar, tehát elképzelhető, hogy erre gondol a hölgyemény, bár az informatikai kar meg a Neumann volt, tehát ehhez a diplomához egyszerre két kar két különálló szakára kellett volna járnia), amiből később az Óbudai Egyetem kinőtt. Ha pontatlan vagyok, javítsatok, én még akkor voltam kandós, amikor csak ez a Politechnikum működött, ma meg már egybe van gyúrva az egész konklomerátum, és hogy a kettő közötti átmenetnek milyen állomásai voltak, azt azért annyira szorosan nem követtem.

grin 2013.11.09. 23:22:30

@jávor benedek: A fénymásolatos dolog lehetne az egyetlen értelmes lépésük, valóban, tök fölösleges azon vitázni, hogy mennyire bűn az ha valaki a szakot karnak hívja, vagy nem emlékszik hogy mely szavakkal szerepelt a végzettsége a papíron.

(Btw az óbudaiak hálistennek nem Schnöllernél voltak, bár tagadhatatlanul a villanytan nyomot hagyott az emberen informatikán is. Emellett én sem tudom sose fejből az évszámot, meg kellett keresnem egy önéletrajzot. Mondjuk nem mindenki olyan amnéziás mint én.) Én még a KKVMF-en kezdtem és a KKMF-en voltam 93-ig, de utána többször is alakult, arról már nem tudok személyesen. De ha „hiteles” információkra vagy kíváncsi, akkor itt megtalálod: hu.wikipedia.org/wiki/Kand%C3%B3_K%C3%A1lm%C3%A1n_M%C5%B1szaki_F%C5%91iskola

Tóth-Takó 2013.11.10. 02:53:33

Hahó!

A Kandón bizony hogy volt informatika szak néven képzés már a nyolcvanas évek végétől (1987-től!), de az még főiskolai diplomát adott, és ,,villamos-üzemmérnök, informatika szakon'' címkével volt ellátva, magát a képzést főképpen a Matematikai és Számítástechnikai Intézet végezte. Magam is rendelkezem ilyen képesítéssel. A szintén említett BMF (Budapesti Műszaki Főiskola, többek között a Kandó jogutódjaként) 2000. január 1. és 2009. december 31. között létezett ilyen néven, s ott volt mérnök-informatikus (de nem villamosmérnök-informatikus!) címkével ellátott, szintén főiskolai diplomát adó képzés a főiskola Neumann János Informatikai Karán. Egyébként ez a képzés a mai napig létezik (BSc és már MSc formában), az Informatikai kar is megvan, de most az intézményt Óbudai Egyetemnek hívják...

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2013.11.10. 17:59:10

"Emellett én sem tudom sose fejből az évszámot"
De azért amikor önéletrajzot ír az ember egy állás elnyeréséhez, előveszi a papírt és megnézi rajta, ha nem emlékszik, nem?!
Itt most nem arról van szó, hogy a kocsmában egy cimbi megkérdezte és nem vágtam fejből...

varga99 2013.11.11. 18:42:32

Tisztelt Jávor Benedek Úr!

Korábbi ígéretéhez híven folytatja a közpénzen fizetett drága idejéből a sárdobálást. A "Mondták" bácsiktól kapott fél információkkal vádol meg személyeket, mint jelen esetben az OKTVF vezetőjét? Az érdemi tettek, helyett Önnek az a feladata, hogy mások becsületét mélyen megsértse? Nem értem a hozzáállását, mikor a hírek arról szólnak, hogy talán európai képviselőként szeretné Magyarországot szolgálni. Így?

jávor benedek 2013.11.11. 19:47:13

@varga99: Tisztelt Varga Úr!

Írom a "Mondták" bácsik listáját, akiknek a hivatalos tájékoztatásaira, dokumentumaira, jelentéseire és határozataira támaszkodom:

Adatvédelmi Hatóság - Péterfalvi Attila
Alapvető Jogok Biztosa - Szabó Máté
Óbudai Egyetem - rektor
kormany.hu - hivatalos kormányzati portál
Magyar Akkreditációs Bizottság

Valamivel többnek tűnik, ez mint sárdobálás.

Dina86 2013.11.14. 17:26:27

Szívügyem a környezet védelme és ezért örülök is annak, ha valaki szívvel lélekkel azon munkálkodik, hogy minél jobban elősegítse annak megvalósulását. Tanulmányai és végzettsége alapján feltételeztem, hogy Ön egy ilyen ember! Erre megírja ezt a zöldhatósággal foglalkozó mocskolódó gyöngy-szemét, ami nem a hatóság munkájával foglalkozik jó, rossz értelemben, hanem kizárólag egy személyre, pontosabban annak lejáratására fókuszál. Nem gondolja, hogy ez a Hölgy tesz is azért, hogy környezetünk élhetőbb legyen és nem lehetne inkább a munkáját segíteni? Visszatérve az Ön által leírt néhol kicsinyes, mondhatnám gusztustalan személyeskedő megnyilvánulásokhoz azok nem méltóak még egy politikusokhoz sem.

dobzse.laci 2013.11.14. 21:45:25

@Dina86: Remélem jól megfizetnek, mert mogyoróért nem kicsit gáz, amit művelsz.

Lényeg a lényeg: a környezetvédelem mindig is a prioritáslista végén volt, de mostanában végképp a szemétre került.
Nagyban köszönhető a különféle 'sötétzöld' ökröknek, akik kitartó és esztelen hülyeségmantrázásaikkal ellehetetlenítették a 'normális' környezetvédőket.
(hebegő mókacsoport és Tsai.)

Így aztán a kutya nem figyel oda, szabad a vásár.

Ez a hölgyemény meg teljesen ner-kompatibilis.
Nem ért semmihez, cserébe kisstílű, bosszúálló és rosszindulatú. Orbanisztánban ez alapkövetelmény.

totelcamp 2013.11.15. 12:52:58

politikától függetlenül Tolnainé Szatmári Katalin egy senkiházi hülye kofa.
járjatok utána mit csinál a zöldhatóság a hulladékszállító kamionokkal a határokon. adminisztratív elírás miatt foglalja le sorban a kamionokat, veszi el a sofőrök munkaeszközét akár hónapokra. ezidáig a szállítmányozók, importőrök minden pert megnyertek, ezeket az összesen többszázmillíosakat is meg fogják nyerni, ami majd a ti zsebetekből veszi ki a pénzt pártállástól függetlenül. ezt szlovákiából írtam, én már kipereltem többmilliót, mert szerződésem van magyarországi gyárral, hogy MÁSODLAGOS NYERSANYAGOT szállítok, újrahasznosítás céljából. csakhogy Tolnainé Szatmári Katalin brigádja ezt kevésbé értette mint a magyar bíróság, bár kamudiplomákkal nem is csodálkozom.

Nanga (törölt) 2013.12.11. 21:23:15

2000-től egyesült három főiskola Budapesti Műszaki Főiskola néven és ezen belül megalakult a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar, mint a létrejött öt kar egyike.
süti beállítások módosítása