2013. 11. 21.

A miniszter félrenéz, avagy az eltűnt nyelvvizsga nyomában

Rémálom a zöldhatóságnál XII.

Már én unom ezt a meccset az OKTVF főigazgatójával, annál is inkább, mert szemmel látható, hogy semmilyen botrány nem tudja megingatni a pozícióját, Fazekas miniszter következetesen félrenéz, amikor arra kerül sor, hogy vonja le a következtetéseket Tolnai Jánosné Szatmári Katalin hatósági munkája, önéletrajza, szavahihetősége körüli visszásságokból.

A tényszerűség kedvéért azért szögezzük le: a VM vezetőjének feltett írásbeli kérdésemre kapott válasz egyértelművé teszi, hogy Tolnainénak a korábban hivatalosan közzétett önéletrajzával szemben nincsen nyelvvizsgája.

Azzal nem foglalkoznék, hogy Fazekas miniszter szerint annak, hogy a nyelvvizsgája a nyelvvizsga-botrány közepén tűnt el az életrajzából (itt a korábbi és az új önéletrajz), semmi jelentősége nincsen. Hát persze, nincs. 

Azzal sem érdemes sok időt tölteni, hogy "sajnálatos módon az akkori Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett végzettségére vonatkozó adatok mellett a nyelvismeretre vonatkozó adatok esetében is elírás történt." Rendkívül sajnálatos szerintem is, hogy egy hivatalos önéletrajzban kb. az összes adatot sikerült elírni. Gépelési hiba, hogy doktori címe lenne, mert nincs. Elírták véletlenül, hogy mikor, hol, milyen diplomát szerzett, hát az ilyesmire nem emlékezhet pontosan az ember. Baleset folytán írták bele az angol nyelvű, középfokú, C típusú nyelvvizsgát, mert semmi ilyesmije nincs, csak véletlenül rákönyökölt a billentyűzetre, és pont ez a betűkombináció jött ki.

agta2.jpg

védet és falyok2_1.jpgAgta, falyok, védet. Egy elírásokban gazdag életút. Tolnainé helyesírás tekintetében is kihívásokkal küzd.

Ezekben az ügyekben magánokirathamisítás miatt feljelentést tettem az ügyészségen. Vizsgálják meg ők, döntsék el, hogy Magyarországon egy vezető tisztségviselő részéről elfogadható-e hamis adatok tömkelegének közzététele.

Fontosabb kérdés, hogy maradhat-e a posztján egy hivatal vezetője, ha az adatvédelmi hatóság és ombudsman is megállapítja, hogy nem jogszerű a működése a közérdekű adatok közzététele vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartás területén. Az adatvédelmi hatóság felhívásának a közérdekű adatok közzétételére pedig tavasz óta nem tesz eleget.


A legfontosabb kérdés viszont az, hogy az a miniszter, aki mindezek dacára folyamatosan falaz és pozícióban tartja ezt az embert, mit gondol a köztisztviselői feddhetetlenségről, a közigazgatás jogszerű működéséről, jogkövető magatartásáról. És főleg: a Nemzeti Együttműködés Rendszerében semmi sincs ingyen. Mi az, amit Tolnainé nyújtani tud az Orbán-Simicska rezsimnek, hogy a fentiek ellenére folyamatosan helyzetben tartják, és védik a védhetetlent. Abban a rendszerben, aminek alapelve, hogy tilos a legkisebb hiba is.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr605647657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Bálint 2013.11.23. 10:58:07

Akármennyire is ilyen, meg olyan a FIDESZ, itt tényleg valami nagyon komoly dolog lehet a háttérben, mert ennyire védeni a védhetetlent, még tőlük is szokatlan.

Óriási zsarolási potenciálja lehet a nőnek, vagy Fazekas jutott valami furcsa szellemi állapotba és most már csak azért sem váltja le a saját egója védelmében. Ennek csak akkor lehet vége, ha "felülről" leszól neki valaki és teljesen egyértelműen utasítja.

harcimarcsi 2013.11.23. 14:22:43

Épp itt az ideje, midőn fokozódik a nemzet(közi)i helyzet, hogy felfedjük a Fidesz valódi, humánus háttérhatalmi bázisát.
Pro primo először: a Fidesz kettős kód, a rövidítés humánus háttérhatalmi szempontú feloldása: Figyelmetlen Diszlexiások Emancipáló Szövetsége.
Pro primo másodszor: a hölgy helyesírása az előző 40+20+8 év kirekesztő helyesírási szabályait sérti, de már azt se sokáig.
Pro primo harmadszor: a helyesírási szabályok 2/3 nélkül is megváltoztathatók. Pro prímó negyeccer: meg is fogjuk.

A szomszéd tehene 2013.12.08. 10:54:31

Egyetértve az előttem szólókkal, négy kifutása lehet az ügynek: Első megoldás: a végsőkig védeni a védhetetlent tudva, hogy ha őt kiadjuk, ilyen alapon (ti. inkompetencia) szinte bárki repülhetne a minisztériumból. Második megoldás: felfelé buktatunk (mindig ezt tesszük). Negyedik lehetőség: gyurcsánybajnai! Harmadik lehetőség nincs.

de Molay 2013.12.08. 11:23:56

Bírom a humorodat Bence. Az index nyomán jutottam ide, de visszajövök máskor is.
A napelemes pályázaton is betegre röhögtem magam. Ugyanakkor persze sírni kellene az ügyön.

Helvetia 2013.12.08. 13:26:51

Én tényleg nem vagyok ilyen megrögzött helyesírás fanatikus, mert az enyém sem tökéletes. Amikor ilyen vesszőkön meg kötőjeleken vinnyog a baloldal, ettől mindig ki is szoktam akadni, hogy ne már ezeken pörögjünk, amikor ennél sokkal nagyobb gondok vannak.

De basszus ez azért nagyon durva. Ebből szerintem az következik, hogy érettségije sem nagyon lehet, nemhogy diplomája :(

BajszosErik · http://www.indavideo.hu/profile/BajszosErik 2013.12.08. 16:59:22

Ha szabad egy kis Megyesi Gusztávval kedveskedni az olvasóknak:
"Az egész akciót levezénylő bírósági végrehajtó, dr. Z. Á. az esetről készült jegyzőkönyvben a „fogjuk” szót ly-nal írta [...] Vigyázat, a „fogjuk”-ot ly-nal írni nem elírás, nem figyelmetlenség, ami mindenkivel előfordul, ez már életérzés, sőt életvitel. Ilyen hiba ugyanis még diákkorban sincs, lehet írni puját, muját, tulyát, pejvát, hüjét, muszályt, de a fogjuk helyett foglyukot nem. "

újbarázdátszántaZeke 2013.12.08. 17:59:38

@BajszosErik: Tolnainé az ő foglyuk :) sőt, a bölcsességfogában is lehet foglyuk :)
na nem mintha ez védené a nyelvvizsga vagy a diploma hiányát.

Tyto Alba 2016.01.26. 07:42:10

ez még ma is szebbé tette a reggelt, konkrétan felröhögtem :D
süti beállítások módosítása