2010. 08. 31.

Újra a Bécsi utca ...

 Városképvédelmi díjra jelöl egy Facebook csoportot a belvárosi LMP

 

Az Lehet Más a Politika V. kerületi polgármester-jelöltje Szilágyi Péter és képviselőjelöltjei Reitter Ferenc díjra jelölik a „Mentsük meg a lebontástól a belvárosi Bécsi utca műemlék jellegű épületeit!” elnevezésű Facebook csoportot.

 

A Belváros-Lipótváros Önkormányzata által alapított díj „azon személyeknek és közösségeknek adható, akik munkásságukkal az elmúlt években jelentősen hozzájárultak a kerület építészeti, műemléki és városképi értékeinek megőrzéséhez….”

 

Az LMP már korábban is kifejtette aggályait a Bécsi utcában tervezett, a városképet jelentősen rontó házrombolással és plázaépítéssel kapcsolatban, melynek előkészítése során a döntéshozók nem voltak kíváncsiak helyi lakosok és a szakma véleményére.

 

A Lehet Más a Politika fontosnak tartja, hogy a „baráti” nagyvállalkozók magánérdekei ne írhassák fölül a helyben élő közösségek érdekeit. A párt síkra száll az épített örökség megóvásáért, és elkötelezetten küzd az egyéni érdekeket szolgáló rendelet- és törvényalkotás ellen.

A „Mentsük meg a lebontástól a belvárosi Bécsi utca műemlék jellegű épületeit!”  Facebook csoport komoly szerepet játszott abban, hogy a bécsi utcai beruházással kapcsolatban  a szakma és  a civil társadalom is megmozdult. Működése erősítette a lokálpatriotizmust, a szakmai és a civil szervezetek  közötti diskurzust. Bízunk benne, hogy az V. kerületi önkormányzat is fontosnak tartja ezen értékeket, és a Reitter Ferenc díjat a csoportnak ítélik!

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Jávor Benedek Facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://javorbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr302262816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása